Stația „Brașov” se deschide, iar stația „Parc Drumul Taberei” se închide temporar. Lucrările pentru modernizarea peroanelor continuă

02 sept. 2022
904 Afișari
Stația „Brașov” se deschide, iar stația „Parc Drumul Taberei
Stația „Brașov” se deschide, iar stația „Parc Drumul Taberei se închide temporar. Lucrările pentru modernizarea peroanelor continuă | Sursă foto: TPBI

TBPI a anunțat că stația de autobuz „Brașov” redevine funcțională, iar următoare stație ce va fi închisă pentru a putea fi realizate lucrările de modernizare este „Parc Drumul Taberei”.

Stația „Parc Drumul Taberei” de pe linia tramvaiului 41, închisă temporar

TPBI a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că stația „Brașov” va fi redeschisă începând de astăzi, 2 septembrie. De asemenea, începând de luni, 5 septembrie, stația „Parc Drumul Taberei” urmează să fie închisă pentru a fi modernizată.

Astfel că, de astăzi tramvaiele liniei 41 vor opri din nou în stația „Brașov”, pe ambele sensuri. Lucrările de modernizare pentru această stație au fost încheiate.

Închiderea următoarei stații va fi realizată pentru a putea permite Trustul de Clădiri Metropolitane București SA să efectueze lucrările ce sunt necesare pentru adaptarea peroanelor. Noile tramvaie Imperio ce vor înlocui treptat flota actuală având dimensiuni diferite.

STB va emite online abonamentele gratuite/reduse pentru elevi și studenți

Societatea de transport București (STB) a anunțat că  va acorda abonamentele pentru elevi și studenți după o verificare online. Compania a obținut acces în baza de date a Ministerului Educației, astfel încât să fie verificată rapid, fără birocrație, calitatea de elev/student. Primul serviciu oferit va fi pentru elevi.

În prezent, abonamentele se eliberează pe baza carnetelor de note, vizate.

Pentru a transforma procesele necesare eliberării abonamentelor de transport public de către STB a fost semnat un protocol de colaborare între:

  • Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației,
  • Adrian Criț, Directorul General al Societății de Transport București STB SA.

Acesta face referire la elevii și studenții înmatriculați în unitățile de învățământ și instituțiile de învățământ superior de pe raza Municipiului București și a Județului Ilfov, a anunțat STB.

Noua platformă va permite obținerea abonamentelor metropolitane din zona București – Ilfov valabile pe perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

Cookies