Prima zi de campanie împotriva ridicării maşinilor în Capitală: cu pensionari fără permis şi multă politică

de:
15 aug. 2011
0 Afișari
Prima zi de campanie împotriva ridicării maşinilor în Capitală: cu pensionari fără permis şi multă politică

Campania „Stop ridicărilor abuzive de autoturisme” a demarat luni dimineaţă, la ora 09.00, în Sectorul 6 din Capitală, unde au fost amplasate zece corturi, în principal în zona pieţelor.

Proiectul legislativ pe care Ștefan Florescu, printre altele preşedintele filialei Partidului Conservator Sector 6 dar şi director la Administraţia Pieţelor Sector 4, intenţionează să îl introducă în Parlament presupune desfiinţarea firmelor de ridicări auto din Capitală şi practicarea unui cost egal pentru toate sectoarele din Bucureşti. „Cu acest proiect vreau să se desfiinţeze actualele firme de ridicări auto, să se facă cele 50.000 de locuri de parcare promise în campania electorală şi să se renunţe la ridicările abuzive ale autoturismelor, chiar şi când acestea nu încurcă circulaţia. Mai mult, doresc să se elimine taxa abuzivă de 24 de ore, care se percepe pentru depozitare pentru întreaga perioadă chiar dacă şoferul îşi ridică maşina într-o oră”, a declarat pentru B365.ro Ștefan Florescu, iniţiatorul campaniei.

Conform sursei citate, proiectul legislativ urmează să fie publicat pe site-ul fundaţiei în termen de trei zile, între timp fiind aşteptate propuneri din partea şoferilor din Bucureşti, nemulţumiţi că le-au fost ridicate autoturismele. „Am peste 100 de plângeri primite la Fundaţie. Am păţit-o şi eu o dată, tatăl meu o dată, sora mea de două ori şi nenumăraţi alţi vecini. În cazul meu, chiar consider că maşina a fost ridicată abuziv, din faţa bisericii deoarece nu era niciun semn de interzis şi nici nu încurca circulaţia”, a precizat Florescu care a menţionat că a început această campanie în Sectorul 6 deoarece locuieşte acolo. „Nu am nimic personal cu domnul primar Poteraş (n.r. – Cristian Poteraş, primarul Sectorului 6), însă am fost abuzat la mine acasă. Nu am primit nicio reacţie de la el însă s-au făcut presiuni din partea firmei de ridicări auto. E normal să nu le convină deoarece câştigă 3-4 milioane de euro pe an din această activitate”, a adăugat Florescu, fără să explice în ce constau presiunile făcute de societatea de ridicări autoturisme.

Fiecare cu problema lui

După aproape două ore, la cortul de pe Bdul. Iuliu Maniu, în zona pieţei Gorjului, unde se afla şi iniţiatorul campaniei – Ștefan Florescu, se strânseseră deja aproximativ 200 de semnături, majoritatea de la pensionarii veniţi la cumpărături. Dacă unii dintre semnatari erau „păţiţi”, fiindu-le ridicată maşina, alţii pur şi simplu au semnat fără nici măcar să fi fost vreodată şoferi. „Ce treabă avem noi cu asta?”, a întrebat o pensionară împinsă spre cort de mulţimea adunată. „N-aveţi rude, prieteni sau alte cunoştinţe care au păţit-o? Semnaţi şi dumneavoastră acolo, că doar nu vă doare mâna”, a încurajat-o o altă pensionară.

În schimb, un alt pensionar a venit pregătit cu documente să demonstreze că a plătit aproape toată pensia când i-a fost ridicat Loganul din faţa blocului.

În vâltoarea creată, cei mai mulţi s-au abătut de la subiectul campaniei, lansându-se în discuţii despre problemele pe care le întâmpină tinerii care nu au locuri de muncă, biserică şi, bine-nţeles, politică. Alţii au preferat doar să facă fotografii cu iniţiatorul campaniei, aşa cum este şi doamna din imagine.

În primăvara acestui an, la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost propus un proiect de hotărâre privind eliminarea serviciului de ridicări auto însă el nu a întrunit majoritatea necesară de voturi. „În CGMB, majoritatea este PDL, iar interesul lor nu este să facă ceva pentru oameni, ci să jecmănească oamenii”, a opinat Florescu care a precizat că intenţionează să strângă cele 100.000 de semnături necesare pentru promovarea proiectului legislativ în termen de o lună, până pe data de 15 septembrie 2011.

Unde poţi semna

Cele zece corturi „Stop abuzurilor! Stop ridicărilor auto!” sunt amplasate în următoarele locaţii: bd. Ghencea nr. 30 (capătul tramvaiului 41), str. Drumul Taberei nr. 90 – Piaţa Valea Ialomiţei, str. Drumul Taberei nr. 122-124 – Piaţa Chilia Veche, str. Drumul Taberei nr.18 – Piaţa Orizont, str. Drumul Taberei nr. 34 ( în faţa complexului alimentar), str. Drumul Taberei nr.42 – Piaţa Drumul Taberei, bd. Iuliu Maniu nr. 134 – 140 – Piaţa Gorjului, bd. Iuliu Maniu nr.73 – 92 – Piaţa Veteranilor, bd. Iuliu Maniu nr. 38 – 42 – Pasajul Lujerului, Calea Crângaşi nr. 29 – Piaţa Crângaşi.

Cookies