Start la reduceri în 100 de magazine din Capitală. VEZI LISTA DE DISCOUNT-URI PE SECTOARE

de:
13 ian. 2011
1 Afișari
Start la reduceri în 100 de magazine din Capitală. VEZI LISTA DE DISCOUNT-URI PE SECTOARE

Bucureştenii care vor să îşi schimbe garderoba de toamnă-iarnă, la preţuri mai mici decât în vârful sezonului, pot să ia la pas până la 100 de magazine din Capitală care au anunţat că vor face reduceri de preţuri începând cu acest weekend.

Cei mai mulţi agenţi economici care vor oferi discount-uri cumpărătorilor sunt pe raza Sectorului 1, potrivit informaţiilor transmise B365.ro de majoritatea administraţiilor locale din Capitală. Astfel, în zona de Nord a Bucureştiului vor putea fi achiziţionate haine mai ieftine din cel puţin 39 de magazine. Pe lista furnizată de autorităţile care au înregistrat reducerile de preţ se află: Bata, Miniprix, Piazza Italia, Marks&Spencer, Zara, Zara Home, Pull&Bear, Bershka, Dockyard, Hugo Boss, Mango, Desigual şi Il Passo. Discount-ul pleacă de la 10 procente în cazul cizmelor şi ghetelor din piele, urcă la 30 de procente pentru anumite sortimente de pulovere şi poate ajunge la 70 în cazul cămăşilor de bărbaţi şi paltoane groase.

Pe locul secund în clasamentul magazinelor ce vor practica reduceri se află Sectorul 6 al Capitalei. „Serviciul Activităţi Comerciale, din cadrul Primăriei Sectorului 6, a înregistrat 20 de solicitări din partea agenţilor economici, în vederea demarării acţiunilor de soldare începând cu data de 15 ianuarie 2011. Cele mai multe cereri au venit din partea marilor centre comerciale care adăpostesc branduri renumite. Câteva dintre magazinele care au anunţat că vor practica reduceri de preţuri, de până la 70%, în intervalul 15 ianuarie – 15 aprilie 2011 sunt Zara, Pull and Bear, Bershka şi Stradivarius”, a transmis pentru B365.ro serviciul mass-media din cadrul Primăriei Sectorului 6.

Ultimul loc pe podium revine Primăriei Sectorului 4 care a înregistrat până în prezent 12 cereri de soldare din partea firmelor de pe raza administrativ teritorială. Reducerile vor fi practica în magazinele Bershka, Zara, Stradivarius şi Grupul Industrial Alca. Primăria Sectorului 2 a fost notificată, de asemenea, de 3 agenţi economici că va avea marfă supusă soldării încă de sâmbătă, două dintre magazine fiind situate în incinta supermarket-ului Cora din str. Vergului, iar cel de-al treilea magazin – Alfredo Shoes din str. Pantelimon. „În Ordonanţa de Guvern nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă; preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus”, a prfecizat pentru B365.ro Mariana Georgescu, directorul Serviciului de Activităţi Comerciale din Primăria Sectorului 2.

Primăriile din Sectoarele 3 şi 5 nu au furnizat informaţii privind operaţiunile de soldare ale comercianţilor prezenţi pe raza administrativ teritorială.

Potrivit normelor legislative în vigoare, produsele care pot fi supuse soldării sunt articolele de îmbrăcăminte, articolele de blănărie-pielărie, confecţiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, ţesăturile, marochinăria, încălţămintea şi articolele sezoniere de sport-turism. „De reţinut că orice anunţ de reducere de preţ exprimat în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice. Este interzis ca o reducere de preţ pentru un produs să fie prezentată consumatorilor ca o ofertă gratuită a unei părţi din produs”, atenţionează Irina Dinu, purtătorul de cuvânt de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor care a adăugat că preţul rezultat în urma aplicării discountului trebuie afişat alături de cel dinaintea reducerii astfel încât clienţii să constate diferenţa de cost.

Cookies