Start la Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, ediția a 2-a. VEZI PROGRAMUL AICI

de:
10 sept. 2012
0 afișări
Start la Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe, ediția a 2-a. VEZI PROGRAMUL AICI

Startul Maratonului se va da la Godot Cafe-Teatru cu o conferință de presă ce va avea loc luni, 10 septembrie, la ora 17:00. Începând cu ora 19:00, Godot Cafe-Teatru va găzdui și prima reprezentație, predând apoi ștafeta spațiilor independente Teatrul de Sufragerie, Teatrul Arca și Teatrul Apropo. De marți, 11 septembrie, li se vor alătura alte 7 spații teatrale – consacrate sau alternative: Sala Nouă a Teatrului de Comedie, Teatrul Tabu / Legere Live, Unteatru, Teatrul Luni de la Green Hours, In Culise, Clubul UNITER și Sala ArCuB. Scopul declarat al inițiatorilor festivalului – Asociația TEATRUL.RO, în parteneriat cu ArCuB, AFCN și UNITER – este de a promova tinerii artiști care activează în zona teatrală independentă din România și de a susține o serie de producții noi sau mai puțin cunoscute publicului iubitor de teatru.

 

De-a lungul celor 7 zile ale MTI, bucureștenii vor putea urmări 43 de producții după piese contemporane sau clasice, semnate de la A.P. Cehov (Acţiunea se petrece la conacul moşiei), Matei Vişniec (Spectatorul condamnat la moarte, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu), Edward Albee (Trei femei înalte), Samuel Beckett (Ce zile frumoase!) până la dramatizări după Jim Jarmush (Night on Earth), Woody Allen (Bullets Over Lipscani), precum şi piese semnate de dramaturgi români contemporani – Mimi Brănescu (Flori, filme, fete sau băieţi), Mihaela Michailov (SubPământ), Cristi Juncu (Ostinato) sau chiar de actorii/regizorii care le joacă, Laurenţiu Bănescu (Monoloagele vecinului), Raluca Mara (Pasărea care nu e), Răzvan Ropotan (regia şi dramaturgia: camil. un oarecare).

Acestora li se vor alătura spectacole de teatru-dans (Heil Love, Carusel) şi spectacole studențești (Chip de foc, Miezul verii la miază-vest ), care vor fi promovate în secțiunea ”Off”, alături de producțiile profesioniste. Alături de nume consacrate ale scenei româneşti, ca Marius Manole şi Rodica Mandache (Marea iubire a lui Sebastian), Anca Sigartău şi Claudiu Istodor (A Junk Tango Story), Marius Gâlea (regia – Iubirea e un lucru foarte mare, Norway.today) sau Cătălina Buzoianu (regia spectacolului Frumoasa călătorie a urşilor panda…) se vor afla şi artişti din noile generaţii, Nicoleta Lefter, Alexandru Potocean, Paul Ipate (Asta-i tinereţea noastră), Ecaterina Ţugulea (Încurcă-lume), Dan Rădulescu, Cătălin Grigoraş (Război să fie!), David Schwartz, Eugen Gyemant sau Pavel Bârsan (Improvisneyland).

 

Publicul va fi încurajat să-și voteze favoriții, paticipând astfel direct la desemnarea câştigătorilor MTI-ului. Prețul unui bilet la oricare dintre spectacolele MTI  este de 5 lei. Rezervări: [email protected].

 

Lista completă a spectacolelor se găseşte pe: http://www.facebook.com/MaratonulTeatruluiIndependent.BucharestFringe

 

 

”Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe” Ediția a Doua 

București, 10 – 16 Septembrie 2012

PROGRAMUL  FESTIVALULUI:

 

 

Pentru sinopsisuri/prezentări ale spectacolelor şi afişe, accesaţi albumul foto: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.143213582488426.34510.142337619242689&type=1&l=25fc0917da

 

 

LUNI, 10 SEPTEMBRIE

17.00 – Godot Cafe Teatru: Deschiderea Festivalului. Conferință de Presă.

 

19.00 – Godot Cafe Teatru: Spectacol Invitat: ”Flori, filme, fete sau băieți” de Mimi Brănescu (1 oră și 20 minute)

Luni, 10 septembrie, ora 19.00. Godot Cafe-teatru

– spectacol invitat – 
FLORI, FILME, FETE SAU BĂIEŢI, de Mimi Brănescu
Cu: Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş, Mihaela Alexandru

Multimedia: Maria Dicieanu
Regia: Radu Popescu
Durata: 1h 20 min
Rezervări la: Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682/0736 414 244 / [email protected]

Două fete, doi băieţi. O poveste despre prietenie. La şaisprezece ani. Despre îndrăgostire la şaisprezece ani. O poveste despre cum ne maturizăm şi ce pot să însemne toate astea pentru fiecare, o poveste în care mulţi dintre noi ne vom regăsi – în expresii, în gesturi, în năzuinţele noastre mărunte. Un text care nu dezbate probleme morale, dar care îi va face pe mulţi spectatori să se întrebe – care sunt lucrurile pentru care merită să ne zbatem, pentru care merită să trăim?

 

 

19.30 – Teatrul de Sufragerie: ”Fără Cap” după Truman Capote (50 minute)

Luni, 10 septembrie, ora 19:30. Teatrul de Sufragerie

FĂRĂ CAP, după Truman Capote
Cu: Răzvan Ropotan
Regia: Ioana Petre

Durata: 50 minute
Rezervări: TEATRUL DE SUFRAGERIE: Str. General Grigore Cobălcescu nr. 51, et. 1 / 0723 565 113 /[email protected]

vincent van strauss? Nu.
vincent van shakespeare? Nu.
Vincent van Love!
Nu.

Teatrul de Sufragerie, la noi acasă ca la tine acasă; te descalţi, iei un loc pe perna, bei un ceai cald cu ghimbir si scortisoara. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie. O experienţă unică, intimă, personală. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?

 

 

20.00 – Teatrul Arca: ”Încurcă lume” de A. De Herz (60 minute)

Luni,10 septembrie, ora 20.00. Teatrul Arca

ÎNCURCĂ LUME, după A. de Herz
Cu: Ovidiu Ușvat, Ecaterina Țugulea, Alexandra Timofte, Cristi Dionise, Răzvan Timingeriu, Cezara Joița
Muzica: trupa Dilema – live.

Regia: Cătălin Bugean
Durata: 60 min
Rezervări la: TEATRUL ARCA: Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]

Emil Strâmbuleanu, distins avocat … Parol! familist de onoare ! Cu de seară dus în târg, în cărţi cade gând la gând cu bucurie, cu dragoste, cu temei, cu întâlnire la drum de seară cu o damă de verde pe care n-a putut pentru ca s-o trateze cu refuz și iaca cum ajunge distinsul acasa taman cum se mijește de ziuă afară, unde Didina, consoarta, damă bine, cu ambiț și nerv, numai ce-l așteaptă să îi iscodească lipsa ca i-a cauzat nesomn și neliniște.
Așadar, cu amoru rănit și sîmțând trădarea, cucoana Didina începe răfuiala cu mișelul. În odaie apare pe nesimțite și un așa-zis amic, amicu Bungrăzescu, pare-se cunoștință veche, ce consîmte la onoarea de familist a conului Strâmbuleanu; ba chiar sosește neanuțată
și consoarta amicului, o jună vaporoasă, chiar dama de verde de care s-a amorezat infamu. Vine negreșit și cumnatu, fratele Didinii, că o știe simțitoare și pentru care să nu cumva madama să își piază uzul rațiunii.

 

 

21.30 – Teatrul Apropo: ”Fotografii cu clovni invizibili” de Val Butnaru (CLUJ) (50 minute)

Luni, 10 septembrie, ora 21:30. Teatrul Apropo

FOTOGRAFII CU CLOVNI INVIZIBILI, de Val Butnaru

(CLUJ)
Cu: Clovnul Trist: Ingrid Robu
Vocea Clovnului Vesel: Alexandru Arion

Regia: Alexandru Arion
Durata: 45 min
Rezervări la: TEATRUL APROPO: Str. Foişorului nr 160 / 0758 38 54 54 / [email protected]

Comedia a luat sfârşit. Un circ plin de artişti invizibili, spectacole superbe pe care nimeni nu le poate vedea şi un clovn inutil care, iată, nici măcar nu mai are ce face în arenă…. Ai rămas singur. Toată lumea a trecut de partea noastră.

                                                                                                           

 

MARȚI, 11 SEPTEMBRIE

18.00 – Teatrul Apropo: We Are Camera” de Fritz Kater (BACĂU) (1 oră și 20 minute)

Marţi, 11 septembrie, ora 18:00. Teatrul Apropo

WE ARE CAMERA, de Fritz Kater

(BACĂU)
Traducerea: Victor Scoradeţ
Cu: Ştefan Ionescu, Eliza Noemi Judeu, Eric Ţuţuianu, Minodora Elena Broscoi/Maria Covaliu, Bogdan Buzdugan 

Regie: Horia Suru
Regie tehnică: Neculai Paşcu
Scenografie şi costume: Marian Văsii
Lumini: Daniel Bibire
Sunet: Cristi Jugaru
PR : Alexandra-Irina Lăiu
Durata: 1h 20 min.
Rezervări: TEATRUL APROPO: Str. Foişorului nr 160 / 0758 38 54 54 / [email protected] 

…suflete rănite care nu spun, ci duc cu sine o poveste. Fotografia mișcată care e reprezentația reflectă orice mișcare, căci ceea ce se desfășoară într-un spațiu e proiectat (video) în altul. Pelicula surprinde doar o umbră a ceea ce a fost odinioară un suflet. Omul-labirint, sufletul-labirint, viața-labirint, alegerile-labirint sunt redate prin mișcări ce prind trupurile în spații ale captivității. (Nicoleta Munteanu – ArtAct Magazine)

 

19.00 – Teatrul În Culise:  “Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu” de Matei Vişniec (1 oră și 20 minute)

Marţi, 11 septembrie, ora 19.00. Teatrul În Culise

 

IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU, de Matei Vişniec

Cu: Ştefan Nistor,FlorinFrăţilă, Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmus, Ionuţ Iftimiciuc

Regia: Cristian Bajora

Producător: Teatrul În Culise

Durata: 1h 20 min

Rezervări: TEATRUL ÎN CULISE: Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 / 0735.026.762 / [email protected]

 

“Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu” propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.
Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

 

20.00 – unteatru: ”Trei Femei Înalte” de Edward Albee (1 oră și 15 minute)

Marţi, 11 septembrie, ora 20.00. unteatru

TREI FEMEI ÎNALTE, după Edward Albee
Traducerea: Mihai Smărăndache

Cu: Cristina Casian, Florina Gleznea, Nicoleta Lefter
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei şi Andreea Grosu
O producţie: ArCuB şi UNTEATRU
Durata:1 h 15 min
Rezervări la: Str. Ilfov nr. 1 / SMS la 0736 351 289  / [email protected]

Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul.
Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție.

 

 

21.00 – Teatrul TABU / Legere Live: ”Pasărea care nu e” de Raluca Mara (CJ) (50 minute)

Marţi, 11 septembrie, ora 21.00. Teatrul Tabu

 

PASĂREA CARE NU E, de Raluca Mara

(CLUJ)

Cu: Raluca Mara

Durata: 50 min

Rezervări: TEATRUL TABU/LEGERE LIVE:  Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / [email protected]

 

„Păsării Care Nu E am încercat să îi dau viață dintr-o necesitate absolut egoistă. Nevoia de a urla lumii o mulțime de lucruri pe care nu avem curaj să le spunem cu voce tare. Am găsit astfel de lucruri în cuvintele lui Nietzsche, a lui Baudelaire, a lui Romain Gary, Ionescu, Bunuel, Dali, Nabucov sau Mușatescu. Se găsesc în cuvintele multor oameni mari și mici. Le-am tradus în cuvintele mele și le-am inserat în povestea unui personaj care se uită la sine prin oglinda lumii. Așa a ieșit un text plin de umor, sarcasm, franchețe, dar care nu a scăpat nici de duioșie și ludic. La început a trăit ca un experiment de 15 minute care mi-a adus premiul Maria Filotti la Gala tânărului actor, HOP, 2010. Apoi a crescut mare și s-a transformat în acest one woman show care așteaptă să îl cunoașteți, să îl disecați, să îl răsfățați, să îl judecați, în sfârșit… să vă bucurați de el așa cum are nevoie fiecare dintre voi.

Cine vrea își scoate sufletul, îl pune pe tavă și îl privește ca pe o ființă străină ! Pe al meu vi-l servesc pe o farfurie de argint. Vă aștept cu tacâmurile ascuțite. Zbor întins!”  – Raluca Mara

 

 

22.00 – Godot CafeTeatru: Secțiunea OFF –”Miezul verii la miază-vest” după Tracy Letts (1 oră și 30 minute)

Marţi, 11 septembrie, ora 22.00. godot

 

Secţiunea OFF

MIEZUL VERII LA MIAZĂ-VEST, după Tracy Letts

Cu: Alina Suărășan, Dana Marineci, Sorin Flutur, Doina Teodoru, Alexandru Zlăvog, Anca Dinicu, Andra Arghir, Răzvan Ilie, Mia Crișan, Vladimir Purdel, Alina Petrică

Durata: 1h 30 min

Rezervări: GODOT CAFE-TEATRU:  Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682/0736 414 244 / [email protected]

Miezul verii, luna august pe câmpiile încinse din Oklahoma…

Când Tracy Middleton dispare, fiicele lui se întorc acasă să aibă grijă de mama lor, însoțite fiecare de respectivele lor familii. Încetul cu încetul, întreaga familie se reunește în casa părintească. Problema este că atunci când familia Middleton se adună sub același acoperiș, îți vine să-ți iei câmpii…le.

 

22.30 – Teatrul Arca: ”Iubirea e un lucru foarte mare” de Ion Băieșu (1 oră și 20 minute)

Marţi, 11 septembrie, ora 22.30. Teatrul Arca

 

IUBIREA E UN LUCRU FOARTE MARE, de Ion Băieşu

Cu: Adina Stoica, Daniel Hara, Sorin Şaguna

Regia: Marius Gâlea

Durata: 1h 20min

Rezervări: TEATRUL ARCA:  Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]

 

„Am încercat caTanţaşi Costel să exprime această vană ancestrală a romanului, capacitatea şi puterea sa morală de a râde fără răutate şi ranchiună, ci din dragoste de bine şi perfecţiune.

Întreaga existenţă a personajelor e învăluită cu o dulce candoare, ele iau lucrurile la modul propriu şi le judecă în chipul cel mai simplu şi franc cu o sinceritate şi bunăcredinţă totale.

Fireşte, niciTanţaşi nici Costel nu sunt atât de proşti cum par la prima vedere, simplitatea şi naivitatea lor sunt simulate, mimate, trucate. Spunând enormităţi, ei ne fac cu ochiul şi ne iau complici. Dându-le drumul în lume, personajele şi-au croit singure un destin şi s-au dus. Rămas pe loc, le fac duios cu mâna şi le zic: Drum bun!” – Ion Băieşu

                                                                       

MIERCURI, 12 SEPTEMBRIE

17.00 – Club UNITER: ”Chutney” după Banana Yoshimoto (55 minute)

Miercuri, 12 septembrie, ora 17.00. Club UNITER.

 

CHUTNEY, după Banana Yoshimoto

Cu: Valentina Popa, Istvan Teglas si Vitalie Bichir

Durata: 55 minute

Rezervări: CLUB UNITER: Str. George Enescu nr. 2-4 / 021 318 28 74 / [email protected]

 

Un băiat şi o fată suspendați pe o scara, deasupra iadului, privesc cu frică către cazanul care clocotește. O privelişte amețitoare, limbile de foc pârjolesc totul ȋn cale, căldura e insuportabilă şi totuși, ei doi nu se țin de mână.
Chiar dacă sunt cele mai apropiate persoane de pe lumea asta, chiar dacă sunt cei mai buni prieteni, oricât de trişti şi singuri ar fi, ei vor să stea pe propriile lor picioare.
Dar dintr-o parte se vede că sunt un cuplu, o femeie şi bărbatul ei, chiar dacă ei nu se comportă aşa.

 

18.00 – Teatrul de Comedie, Sala Nouă: ”Asta-i tinerețea noastră” dupa Kenneth Lonnergan (1 oră și 20 minute)

Miercuri, 12 septembrie, ora 18.00. Teatrul de Comedie, Sala Nouă

 

ASTA-I TINEREŢEA NOASTRĂ, după Kenneth Lonnergan

Cu: Paul Ipate, Ioana Blaj, Conrad Mericoffer

Regia: Radu Iacoban

Scenografia: Ana Ularu

Durata: 1h 40min

Rezervări: TEATRUL DE COMEDIE, SALA NOUĂ:  Str. Sf. Vineri nr. 11 /  021 315 91 37  / [email protected]

 

„E nevoie de foarte mult timp pentru a fi tânăr”, spune Picasso. E nevoie de o oră şi jumătate de râs copios pentru cel ca care vizionează acest spectacol să simtă din nou că a fost şi este încă tânăr.
Povestea imaginată de Kenneth Lonergan, care a stat la baza unor producţii impresionante pe Broadway şi West End, vorbeşte despre noaptea maturizării, despre momentul marcant care face trecerea de la teribilism la intrarea propriu-zisă în viaţă. Lonergan manevrează impecabil situaţiile dramatice oferind actorilor posibilitatea de a se implica total şi spectatorului oportunitatea de a se delecta vizionând această poveste hazlie şi emoţionantă. Warren (Paul Ipate) e dat afară din casa tatalui său şi se cazează cu forţa în garsoniera prietenului său cel mai bun, Dennis (Conrad Mericoffer). Peripeţiile încep când Dennis află că Warren a furat din casă 15.000 de dolari.

 

 

19.00 – Teatrul Apropo: ”Statuia Libertății” dupa Vasily Sigarev (CLUJ) (55 minute)

Miercuri, 12 septembrie, ora 19.00. Teatrul Apropo

 

STATUIA LIBERTĂŢII, după Vasily Sigarev

(CLUJ)

Cu: Răzvan Bănuţ, Alexandru Arion, Ingrid Robu

Regia: Alexandru Arion

Video design: Setsuna

Scurtmetraj: Cristian Pascariu

Durata: 55 min

Rezervări: TEATRUL APROPO:  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]

 

Există pe lumea asta un depou de trenuri, se numeşte depoul de ”Nord”. În fiecare zi aici se strecoară trenuri „tatuate” pe bord.Încet fac un cerc şi încremenesc înaintea ieşirii. Mecanicul deschide pe jumătate uşa din față, iese din tren şi intră, pe fugă, câteva secunde la dispecerat. După care el îşi ocupă iar locul său şi trenul merge mai departe. Pe ruta sa, pe calea sa, pe şinele sale. Apare apoi un alt tren şi totul se repetă… etc… etc… Cu alte cuvinte, rutina.
Acest depou îşi are propriul cimitir. Acolo sunt duse vagoanele „moarte”, de la care se scot unele piese, mai bune sau mai rele. Ca şi organele pentru transplanturi. Iar ceea ce nu foloseşte nimănui se descompune treptat din cauza timpului şi a ploilor. Rugineşte, putrezeşte, se dărâmă… etc… etc… Cu alte cuvinte, rutina.
Este în acest cimitir un vagon transformat în spaţiu locuibil. Aici își ţin turele paznicii, desemnaţi de administraţia depoului să păzească trenurile „moarte” de tot felul de amatori de fier vechi. Salariul paznicilor este mic, dar orarul este foarte comod, se lucrează 24 cu 48 (ore).
Vagonul nu este prea curat, dar murdăria de aici e cumva deosebită. Chiar sfântă. Mai exact: dacă n-ar fi ea, n-ar mai fi nici acest vagon, nici cimitirul, nici depoul, nici tot universul.

 

 

20.00 – Teatrul LUNI de la Green Hours: ”Cheia Succesului” după Allan Benett (50 minute)

Miercuri, 12 septembrie, ora 20.00. Teatrul LUNI de la Green Hours

 

CHEIA SUCCESULUI, după Allan Bennett

One woman show cu Raluca Botez

Regia: Dana Voicu

Durata: 50 min

Rezervăi: TEATRUL LUNI DE LA GREEN HOURS: Calea Victoriei nr. 120  / 0788 452 485 /[email protected]

Viaţa fetelor e grea. Viata fetelor care vor să joace în filme e şi mai grea. Dar Raluca nu se plânge. Raluca învaţă. Raluca e ascultătoare. Raluca exersează. Raluca e înţelegătoare. Raluca râde. Raluca nu se supără. Raluca e…încântătoare. De ce? Pentru ca Raluca are… CHEIA SUCCESULUI şi nu se sfieşte să o arate tuturor.

 

 

21.00 – Teatrul TABU / Legere Live: ”Cenestezica” de Alex Roșca (60 minute)

Miercuri, 12 septembrie, ora 21.00. Teatrul tabu

 

CENESTEZICA, de Alex Roşca

Cu: Lăcrămioara Bradoschi, Dan Clucinschi, Marius Petrescu

Regia: Daniel Ionescu şi Mihai Vântu

Coregrafia: Cristina Iusan

Scenografia: Ana-Iulia Popov

Grafica şi ilustraţia foto: Alex Roşca.

Durata: 60 min

Rezervări: TEATRUL TABU/LEGERE LIVE:  Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / [email protected]

 

Cenestezica este un eseu phiso-filozofic intim în forme şi culori sau refuzul blogului.

CENESTEZÍE f.1) Senzaţie vagă pe care o are o persoană despre existenţa propriilor organe corporale, care în stare normală nu intră în sfera atenţiei sau preocupării psihice. 2)psih. Reacţie senzorială la receptarea unui fapt de viaţă, a unei opere de artă etc. [Art. cenestezia; G.-D. cenesteziei; Sil. -zi-e] /din fr. Cenesthesie

CENESTEZICA este un spectacol de emanaţie dadaistă ce are la bază texte de pe blogul cu acelaşi nume semnat Alex Roşca, o îmbinare fericită între teatru, arte vizuale şi multimedia din care rezultă un spectacol plin de culoare şi umor.

 

22.30 – unteatru: ”Ce zile frumoase!” de Samuel Beckett (1 oră și 20 minute)

Miercuri, 12 septembrie, ora 22.30. unteatru

 

CE ZILE FRUMOASE, după Samuel Beckett

Cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan

Scenografie : Valentin Vârlan

Regia: Sânziana Stoican

Durata: 1h 20min

Rezervări: UNTEATRU: Str. Ilfov nr. 1 /  SMS la 0736 351 289 / [email protected]

 

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane.

O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei.

Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?

 

JOI, 13 SEPTEMBRIE

17.00 – Teatrul În Culise: ”Night On Earth” după Jim Jarmush (45 minute)

Joi, 13 septembrie, ora 17.00. in culise

 

NIGHT ON EARTH, după Jim Jarmush

Cu: Bianca Popescu, Anca Dinicu, Cosmin Pană, Dana Marineci, Alexandru Bogdan, George Rotaru

Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu

Durata: 45 min

Rezervări: TEATRUL ÎN CULISE: Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 / 0735.026.762 / [email protected]

 

Spectacolul ”Night on Earth”, adaptare dramatică după scenariul de film al lui Jim Jarmusch, prezintă trei povești, trei întâlniri între oameni din diferite medii sociale, cu diferite preocupări și interese, care ajung în contact sub pretextul unei calătorii cu taxiul.  În același timp dar în trei  orașe diferite ( Roma, Paris și Los Angeles ),  în cele 15 minute necesare finalizării unei curse , se încearcă afaceri, se flirtează, se moare, se spovedește, se sărută, se dau și se primesc lecții de viață. Apoi, pe măsură ce ușa mașinii se închide în urma clientului ajuns la destinație, destinele împletite pentru foarte scurt timp se desprind; ramâne, ca mărturie a acestor întâlniri, câte un bon fiscal rătăcit prin buzunarul vreunui client sau prin torpedoul vreunui șofer de taxi.

 

 

18.00 – Teatrul Arca: ”Emigreișăn Drim” după Ioan Peter (1 oră și 20 minute)

Joi, 13 septembrie, ora 18.00. teatrul arca

 

EMIGREIŞĂN DRIM, după Ioan Peter

Cu: Cezar Vlad Popescu, George Constantinescu, Marin Grigore, Ion Bechet

Regia: Bogdan Huşanu

Durata: 1h 20min

Rezervări: TEATRUL ARCA:  Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]

 

Teatrul de Artă Bucureşti prezintă povestea a trei prieteni, care pleacă în aventura vieţii lor, să perfecteze un contract via România –Anglia. Nu îi aşteaptă decât călătorii cu vaporul, cu trenul, sărituri din vapor, sărituri din tren, înot, alergări, auto-stop, deghizări şi din nou toate de la capăt.

Emigreişăn Drim este un spectacol despre oameni care vor să trăiască şi nu doar să supravieţuiască. Fericirea este acolo unde-ţi sunt prietenii şi dacă prietenii merg cu tine peste tot, viaţa devine un carusel în care nu mai contează decât aventura.

Teatrul de Artă Bucureşti pescuieşte în apele tulburi ale crizei actuale cu undiţe artistice şi caută răspunsuri la întrebări fundamentale, aruncând o momeală: DE CE? Fericirea nu este doar acolo unde-ţi sunt prietenii. Tu şi cu prietenii tăi, trebuie să fiţi ACASĂ. Povestea unor aventurieri români într-o comedie despre aici şi acum: afară-i mai bine. O comedie românească despre graniţele fericirii.

 

 

19.00 – Godot CafeTeatru: ”Bullets over Lipscani” după Woody Allen (60 minute)

Joi, 13 septembrie, ora 19.00. Godot Cafe-teatru

BULLETS OVER LIPSCANI, după Woody Allen
Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea și Cătălin Babliuc
Regia: Eugen Gyemant

Scenografia: Iza Tărțan
Afișul: Tudor Prodan
Durata: 60 min
Rezervări la: Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682/0736 414 244 / [email protected]

Cele două personaje principale – detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu ( a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) – mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Sub acoperirea personajelor schematice din filmele poliţiste, Woody Allen strecoară o viziune ironică, îmbrăcată în tone de umor, asupra intelectualului contemporan, pierdut în labirintul reflexiei filozofice. – Anca Ioniţă, Timeout

 

20.00 – unteatru: ”Zorba” după Nikos Kazantzakis (1 oră și 45 minute)

Joi, 13 septembrie, ora 20.00. unteatru

 

ZORBA, după Nikos Kazantzakis

Cu: Silvian Vâlcu,  Ioan-Mihai Cortea

Regia: Ioan-Mihai Cortea

Durata: 1h 45min

Rezervări: UNTEATRU: Str. Ilfov nr. 1 /  SMS la 0736 351 289 / [email protected]

 

„Muierea-i altceva… e ceva de neînţeles şi toate legile statului şi ale religiei greşesc. De-ar fi să fac io legile nu le-aş face la fel pentru muieri şi pentru bărbaţi, NU! una, zece, o sută, o mie pentru bărbat, doar e bărbat, poa’ să le-ndure… dar nici măcar una pentru muiere, pentru că muierea-i o faptură slabă.”

 

20.30 – Teatrul de Sufragerie: ”camil. un oarecare” de Răzvan Ropotan (60 minute)

Joi, 13 septembrie, ora 20.30. Teatrul de Sufragerie

 

CAMIL. UN OARECARE, de Răzvan Ropotan

Cu: Ştefan Huluba

Foto: Cristina Ivan

Regia: Răzvan Ropotan

Durata: 60 min

Rezervări: TEATRUL DE SUFRAGERIE: Str. General Grigore Cobălcescu nr. 51, et. 1 / 0723 565 113 / [email protected]

 

Numele lui este Camil. Militaru Camil (numele lui din catalog…) Este un oarecare, dar îţi propune un joc „de-a v-aţi ascunselea” cu regulile de la „Adevăr sau Provocare”. Interactiv şi experimental. O întâlnire intimă, mai mult decât un spectacol cu un om gata să se deschidă în faţa celor care vor să-l asculte. Premiul Juriului pentru cea Mai Buna Interpretare a unei Monodrame de tip Confesional la Festivalul ExistenS din Tukums Letonia. 

 

 

21.00 – Teatrul LUNI de la Green Hours: Secțiunea OFF –Artă” de Yasmina Reza (1 oră și 15 minute)

Joi, 13 septembrie, ora 21.00. Teatrul LUNI de la Green Hours

 

Secţiunea OFF

ARTĂ, de Yasmina Reze

Cu: Alex Călin, Valentin Florea, Idris Clate

Traducerea: Violeta Popa
Coordonat de prof. asoc.dr. Alexandru Jitea

Durata: 1h 15min

Rezervări: TEATRUL LUNI DE LA GREEN HOURS: Calea Victoriei nr. 120  / 0788 452 485 /[email protected]

 

Spectacolul „Artă” ne prezintă efectul cataclismic pe care cumpărarea unui tablou abstract foarte scump îl are asupra a trei prieteni: Marc, Serge şi Yvan. Dezbaterea estetică a valorii tabloului alb îi va implica pe cei trei într-un conflict care riscă să distrugă o prietenie de-o viață. La primul nivel, piesa pune în discuție sistemul de valori al artei contemporane, comparativ cu cele clasice, dar ceea ce captivează în”Artă” dincolo de discursurile inteligente și cu umor, este tocmai complexitatea și dinamica puterii în prietenie, cu subtilele ei răsturnări psihologice și emoționale.

 

 

22.00 – Teatrul Apropo: ”Război să fie!” după Hermann Hesse (SIBIU) (60 minute)

Joi, 13 septembrie, ora 22.00. Teatrul Apropo

 

RĂZBOI SĂ FIE!, după Hermann Hesse

(SIBIU)

Cu: Cătălin Grigoraş, Mihai Alexandru, Tania Anastasof, Radu Nechifor

Tehnic lumini: Laurenţiu Vlad

Tehnic proiecţie, fallowspot: Alexandru Andrei

Regia: Radu Bărbulescu

Scenografia: Dana Istrate

Coregrafia: Ioana Macarie

Durata: 60 min

Rezervări: TEATRUL APROPO:  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]

 

Întors din obişnuitele lui călătorii  în lumi paralele, scriitorul Emil Sinclair îşi găseşte locuinţa distrusă. De fapt întregul oraş este la pământ ca rezultat al bombardamentelor.

Nici nu apucă să se dezmeticească bine că este oprit de un personaj ciudat, un poliţist/ funcţionar care, în urma unui interogatoriu absurd, îl arestează sub acuzaţia de “plimbare fără permis”.

Periplul scriitorului continuă de la un birou la altul, întâlnind diferite personaje şi situaţii din ce în ce mai absurde. Sinclair îşi dă seama că nimic nu s-a schimbat de-a lungul secolelor, că lumea e la fel, doar războaiele au fost altele. Vrea să se retragă în universul lui pentru că nu crede în Război ca şi raţiune de-a trăi.

În final apare personajul “Războiul” care îl întreabă pe Sinclair dacă e decis să plece şi îi reaminteşte că şi pentru plecare: “El tre să-ţi dea … Permis?”.

 

 “Război să fie!!!” un spectacol despre viaţa noastră, un spectacol “dureros” care a iscat multe semne de întrebare la festivalul de Teatru din Valleyfield –  Montreal, Canada din aprilie 2012

 

Compania de Teatru “BECOME” Sibiu vă prezintă o comedie neagră, un crâmpei din realitatea zilelor noastre.

 

 

23.15 – Teatrul TABU / Legere Live: Secțiunea OFF –”Ostinato” de Cristi Juncu (TG.MUREȘ) (60 minute)

Joi, 13 septembrie, ora 23.15. Teatrul Tabu

 

Secţiunea OFF

OSTINATO, de Cristi Juncu

(TG. MUREŞ)

Cu: Ioana Cheregi

Regia: Laura Moldovan

Durata: 60min

Rezervări: TEATRUL TABU/LEGERE LIVE:  Piaţa Rosetti nr. 5/ 0753 694 852 / [email protected]

 

Ostinato un strigăt cu accente comice împotriva superficialului, a imaginii în detrimentul substanţialului. O privire cu multă autoironie asupra vieţii, a normalului a simplităţii, a iubirii sincere, pe care mulţi dintre noi începem să o scăpăm printre degete.

Cred că această formă de teatru neconvenţional, viu şi direct, este viitorul. Această formă care vine spre oameni într-o societate grăbită, ocupată, care vrea altceva, iar teatrul poate fi acel altceva.  (Laura Moldovan)

 

 

VINERI, 14 SEPTEMBRIE

17.00 – Teatrul Arca: ”Prima Dată” de Michal Walczak (1 oră și 25 minute)

Vineri, 14 septembrie, ora 17.00. teatrul arca

 

PRIMA DATĂ, de Michal Walczak

Traducerea:  Sabra Daici

Cu: Ioana de Hillerin, Gabriel Rauta

Regia: Radu Dragomirescu

Producător:  Casa de avocatură „Pachiu şi asociaţii”, Fundaţia Culturala Parter

Durata: 1h 25min

Rezervări: TEATRUL ARCA:  Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]

 

Trăim într-o lume în continuă schimbare. Paradigmele se schimbă peste noapte. Adevărurile de ieri sunt bullshiturile de azi. Nimeni nu poate prezice cum va arăta lumea mâine. Există o asemenea răsturnare şi la nivelul sexelor, o transformare care-i afectează şi pe bărbaţi şi femei, care afectează rolurile ţi relaţiile dintre ei. Statisticile arată că între 33%-50% dintre cuplurile căsătorite ajung la divorţ. Intre 33% şi 50% ! Şi totuşi toţi când se însoară sunt convinşi ca lor n-o să li se întâmple. De ce sunt din ce în ce mai multe relaţii în jurul nostru care eşuează? Sunt schimbările prea rapide şi creierele noastre ajung să nu mai ţină pasul cu felul în care arată lumea astăzi?

 

 

18.00 – Godot CafeTeatru: ”Acțiunea se petrece la conacul moșiei” de A.P. Cehov (1 oră și 10 minute)

Vineri, 14 septembrie, ora 18.00. Godot

 

ACŢIUNEA SE PETRECE LA CONACUL MOŞIEI, după A.P.Cehov

Cu: Ana Maria Carablais / Doina Teodoru, Cătălin Babliuc şi Liviu Cheloiu

Regia: Sorin Militaru

Scenografia: Iza Târţan

Durata: 1h 10min

Rezervări: GODOT CAFE-TEATRU:  Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682/0736 414 244 / [email protected]

 

Două farse într-un act

Și devine complicat….

E Cehov, e comedie,

Militaru la regie,

Actorii – o nebunie,

Mamă, ce scenografie!

 

19.00 – Teatrul Apropo: Sectiunea OFF -”Closetul Servitorilor” de Katalin Thuroczy (TG.MUREȘ) (60 minute)

Vineri, 14 septembrie, ora 19.00. Teatrul Apropo

 

Secţiunea OFF

CLOSETUL SERVITORILOR, de Katalin Thuroczy

(TG. MUREŞ)

Cu: Dan Rădulescu, Mihai Crăciun

Regia: Laura Moldovan

Scenografia: Gabi Rusu

Muzica: Ada Milea

Durata: 60 min

Rezervări: TEATRUL APROPO:  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]

 

Closetul servitorilor aduce în discuţie tema intelectualului, tema valorilor, a esticului pe care Occidentul îl ignoră. Este un text care te determină să gândeşti, să pui întrebări, să faci o incursiune în interiorul tău, să meditezi şi cel mai important rol al teatrului este să ajute oamenii să mediteze.

 

 

20.30 – Teatrul TABU / Legere Live: ”Monstrul” de Adrian Țofei (50 minute)

Vineri, 14 septembrie, ora 20.30. Teatrul Tabu

 

MONSTRUL, de Adrian Ţofei

One man show cu şi de Adrian Ţofei. Spectacol-monodramă realist cu accente de comedie neagră și horror

Durata: 50min

Spectacol nerecomandat minorilor sub 15 ani.

Rezervări: TEATRUL TABU/LEGERE LIVE:  Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / [email protected]

 

Inspirat de evenimente reale și idei de Raeesa Aniff și Jonathan Caouette.

Adrian Verdeș are grave probleme cu el însuși, cu insectele, cu sora sa, cu pisica surorii sale, cu bunicul său, cu foști colegi de grădiniță, cu Lăcrimioara – colega de care a fost îndrăgostit în clasa I, cu Iulia – actrița de care s-a îndrăgostit în perioada facultății, cu Facebook, cu spitalele psihiatrice și cu o comisie formată din voi – spectatorii!

          Spectacolul a evoluat radical de la o reprezentație la alta, fiind în prezent un cu totul altul față de cel din ziua premierei. Textul, regia și compoziția rolului au avut parte de modificări majore pe parcurs, care l-au făcut să evolueze de un simplu one-man-show la un spectacol-monodramă complex cu un personaj pe măsură!

 

 

21.30 – Teatrul de Comedie, Sala Nouă: PREMIERĂ ÎN FESTIVAL – ”A Junk Tango Story” de Chris Simion (1 oră și 10 minute)

Vineri, 14 septembrie, ora 21.30. Teatrul de Comedie, Sala Nouă

 

Premieră

A JUNK TANGO STORY, de Chris Simion

Cu: Anca Sigartău, Claudiu Istodor, Cătălina Bajan, Robert Bajan.

Coregrafia: Carmen Coţofana

Scenografia: Raluca Frăţiloiu

Regia: Chris Simion

Durata: 1h 10min

Rezervări: TEATRUL DE COMEDIE, SALA NOUĂ:  Str. Sf. Vineri nr. 11 /  021 315 91 37  / [email protected]

 

O poveste despre tango-ul argentinian, despre oameni care se pierd şi se regăsesc, despre o revedere după 20 de ani, despre sentimente neînfrânte de timp. Uneori credem că oamenii sunt ca nişte bilete de loterie, că există ca să transforme în realitate iluziile noastre absurde. Toate se întâmplă la timpul lor. Degeaba cerem să se întâmple când avem noi chef. Cum să facem să nu mai uităm şi să nu mai cerem ceea ce nu ne trebuie? Pierdem atât de mult timp disperaţi, urând viaţa şi pe noi înşine, crizaţi doar pentru că nu primim ceea ce cerem şi doar pentru că avem senzaţia că viaţa are ceva cu noi. Când, de fapt, nu primim pentru că în realitate nu ne trebuie.

 

 

22.00 – Teatrul de Sufragerie: ”Acasă” de Ștefan Caraman (60 minute)

Vineri, 14 septembrie, ora 22.00. Teatrul de Sufragerie

 

ACASĂ, de Ştefan Caraman

Cu: Ruxandra Coman

Regia: Răzvan Ropotan

Foto: Cristina Ivan

Durata: 60 min

Rezervări: TEATRUL DE SUFRAGERIE: Str. General Grigore Cobălcescu nr. 51, et. 1 / 0723 565 113 / [email protected]

 

În seara asta ţi se serveşte numai Ruxandra Coman jucând rolul Ruxandrei Coman. O fată a dracului de vie gata să îţi fie prieten de nădejde, deschisă să-şi împărtăşească poveştile cele mai intime cu tine. Tu trebuie să fii deschis numai. Şi să îţi dai voie să faci orice. La teatru, jena este un sentiment interzis… O producţie Teatrul de Sufragerie.

 

23.00 – unteatru: ”Frumoasa călătorie a urșilor panda… ” de Matei Vişniec (1 oră și 20 minute)

Vineri, 14 septembrie, ora 23.00. unteatru

 

FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA POVESTITĂ DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITĂ LA FRANKFURT, de Matei Vişniec

Cu: Iolanda Covaci, Marius Calugariţa

Mişcarea scenică : Galea Bobeicu

Elemente pantomimă: Adrian Nour  

Sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie

Regia: Cătălina Buzoianu

Durata: 1 h 20 min

Rezervări: UNTEATRU: Str. Ilfov nr. 1 /  SMS la 0736 351 289 / [email protected]

 

,,Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferăunul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi…,,

 

SÂMBĂTĂ, 15 SEPTEMBRIE

14.00 – Godot CafeTeatru: Conferință deschisă – ”Starea mișcării teatrale independente în România”

 

17.00 – Teatrul de Comedie, Sala Nouă: Secțiunea OFF – „Heil Love” de Galea Bobeicu – Teatru-Dans (50 minute)

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 17.00. Teatrul de Comedie, Sala Nouă

 

Secțiunea OFF

HEIL LOVE, de Galea Bobeicu

Teatru-dans

Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, vasile Marius Revnic, Lorand Eranio Petruska, Marian Olteanu, Vlad Benescu

Lumini: Nae Tănase

Sunet: Simona Mandache

Scenografie şi costume: Andrara Chiriac

Durata: 50 min

Rezervări: TEATRUL DE COMEDIE, SALA NOUĂ:  Str. Sf. Vineri nr. 11 /  021 315 91 37  / [email protected]

 

 

18.00 – Teatrul Apropo: ”Ai uitat să stingi lumina” (teatru-dans) (35 minute)

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 18.00, Teatrul Apropo

 

AI UITAT SĂ STINGI LUMINA

Teatru-dans

Cu: Andreea C. Hristu, Elena Anghel

Regia şi Coregrafia: Elena Anghel

Durata: 35 min

Rezervări: TEATRUL APROPO:  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]

 

Două fete care se descoperă una pe cealaltă, întâmplător, exact în momentul în care amândouă aveau nevoie de o schimbare şi de o nouă perspectivă asupra vieţii. Niciodată lucrurile nu se întâmplă exact aşa cum ne dorim, întotdeauna intervine ceve şi ne strică planurile şi întotdeauna ne întoarcem de unde am plecat, ce-i drept puţin altfel decât la început.

 

18.30 – Teatrul În Culise: “Spectatorul condamnat la moarte” de Matei Vişniec (1 oră și 20 minute)

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 18.30. In culise

 

SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE, de Matei Vişniec

Cu: Ştefan Nistor, Alexandru Minculescu, Paul Alexandru, Florin Frăţilă, Maria Popovici, Anisa Lupu, Maria Popovici, Alexandru Banciu

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h 20min

Rezervări: TEATRUL ÎN CULISE: Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 / 0735.026.762 / [email protected]

 

Piesa aduce relaţia actor-spectator la o altă dimensiune, arătând că şi spectatorul se poate implica la fel de mult în piesă ca şi actorii. Iar dacă această implicare este autentică, atunci poate nici spectatorul n-ar mai fi atât de tranşant la adresa piesei de teatru. Piesa impinge această implicare spectator-actor la extremă. Dacă subiectul piesei este tocmai crima săvârşită cu bună ştiinţă de către un spectator, atunci canoanele piesei clasice de teatru se schimbă, iar rolurile se inversează: spectatorul devine actor, iar actorii sunt fie martori, fie acuzatori, fie apărători ai săi, fie sunt simpli spectatori în aşteptarea mărturiei spectatorului-criminal, care întârzie să apară până în final.

 

 

19.00 – Teatrul Arca: ”Emigranții” de Slawomir Mrozek  (1 oră și 15 minute)

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 19.00. arca

 

EMIGRANŢII, de Slawomir Mrozek

Cu: Lari Giorgescu, Silvian Vâlcu

Scenografia: Vladimir Turturică

Durata: 1h 20min

Rezervări: TEATRUL ARCA:  Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]

 

Doi  bărbaţi din clase sociale diferite (un muncitor şi un intelectual) ajung să împartă aceeaşi cameră într-o ţară din care nu se mai pot întoarce. Muncitorul  este motivat de bani, iar intelectualul este disident.

      Trăiesc unul pe seama altuia. Intelectualul îşi transformă colegul de cameră în material de studiu, vrea să scrie o carte despre sclavia banilor. Muncitorul este mulţumit că nu plăteşte chiria, poate să mănânce, să bea şi să fumeze pe seama  celuilalt.

 

 

20.00 – unteatru: ”Sub Pământ” de Mihaela Mihailov (1 oră și 20 minute)

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 20.00. unteatru

SUBPĂMÂNT
Cu: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Şerban.
Echipa proiectului: Bobo Burlăcianu, Adrian Cristea, , Vlad Petri

Coordonatori: Mihaela Michailov şi David Schwartz.
Durata: 1 h 20 min
Rezervări la: UNTEATRU: Str. Ilfov nr. 1/ SMS la 0736 351 289 / [email protected]

Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observație cotidiană și analiză critică a existenței unor comunități afectate decisiv de schimbarea politică din anii ’90. Proiectul își propune să documenteze situația economică, viața și munca minerilor în post-socialism. Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucție performativă a poveștilor-document care fundamentează istoria comunităților din Valea Jiului, aflate la limita dintre supraviețuire, migrație, dispariție și posibilă reconstrucție.

 

21.00 – Club UNITER: Spectacol Invitat –Trupa Improvisneyland (1 oră și 15 minute)

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 21.00. Club UNITER

 

Spectacol invitat

TRUPA IMPROVISNEYLAND – spectacol de improvizaţie

Actori: Axel Moustache, Andreea Samson, Mădălin Mandin, Monica Anastase, Pavel Bârsan, Radu Ciobanaşu, Rozana Radu

Muzicieni: Marian Hâncu, Vlad Pasencu, Filip Dascălu

Durata: 1h 15min

Rezervări: CLUB UNITER: Str. George Enescu nr. 2-4 / 021 318 28 74 / [email protected]

 

„Improvisneyland: improvizaţie cu clasă! De departe, o trupă de improvizaţie remarcabilă la ale cărei spectacole voi reveni cu plăcere. Am plecat cu zâmbetul pe buze, atât eu cât şi prietenii mei fiind de acord în unanimitate: cele aproape două ore de râs sănătos ne smulseseră din goana cotidianului, a job-urilor, a dead-line-urilor!”  – Ciao.ro

 

22.00 – Teatrul Apropo: ”norway.today” de Igor Bauersima (1 oră și 10 minute)

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 22.00. Teatrul Apropo

 

NORWAY.TODAY, de Igor Bauersima

Cu: Raluca Ghervan, Alexandru Zob

Regia: Marius Gîlea

Durata: 1h 10min

Rezervări: TEATRUL APROPO:  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]

 

Câţi dintre noi se simt bine în pielea lor, în viaţa lor, în familiile lor?
Câţi dintre noi sunt pregătiţi pentru o schimbare radicală?
Câţi dintre noi au curajul să facă o astfel de schimbare?
Doi tineri îşi dau întâlnire pe net ca să… zboare!
O poveste despre viaţă, înţelegere, comunicare….o poveste plină de
umor şi sensibilitate.

 

 

23.00 – Teatrul TABU / Legere Live: ”Monoloagele Vecinului” de Laurențiu Bănescu (50 minute)

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 23.00. Teatrul Tabu/Legere Live

 

MONOLOAGELE VECINULUI, de Laurenţiu Bănescu

Cu: Laurenţiu Bănescu

Durata: 50 min.

Rezervări la: TEATRUL TABU/LEGERE LIVE:  Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / [email protected]

 

Un one-man show pe ritmuri din Subcarpaţi www.subcarpati.com

„Personajele lui sunt, aşa cum o spune şi titlul (evocând deliberat derutant „Monoloagele vaginului“ de Eve Ensler), vecini de-ai noştri. Sau oameni care ne-ar putea fi vecini. (…) Bazate pe un simţ al observaţiei ieşit din comun, pe o priză fermă la real, construite cu impecabilă rigoare (…) şi debordând de un umor niciodată gratuit, niciodată căutat, niciodată forţat, poveştile din „Monoloagele vecinului“ sunt atât de convingătoare, încât ar trece oricând drept fragmente de realitate surprinsă de o cameră ascunsă.” (Victor Scorădeţ, Revista „CULTURA”)

 

 

DUMINICĂ, 16 SEPTEMBRIE

16.00 – Teatrul LUNI de la Green Hours: ” Ficțiuni Mici de România” după Regis Jauffret (60 minute)

 

Duminică, 16 septembrie, ora 16.00. Teatrul LUNI de la Green Hours

 

FICŢIUNI MICI DE ROMÂNIA, după Regis Jauffret

Cu: Conrad Mericoffer( Premiul UNITER pentru Debut, 2011), Camelia Pintilie, Alexandra Apetrei, Bogdan Nechifor, Vlad Mihu, Ştefan Huluba

Regia: Eugen Jebeleanu

Asistent regie: Yann Verburgh

Scenografie: Cosmin Florea

Durata: 60 min

Rezervări: TEATRUL LUNI DE LA GREEN HOURS: Calea Victoriei nr. 120  / 0788 452 485 /[email protected]

 

Spectacolul Ficţiuni mici de România abordează teme încă tabu precum sexualitatea, relaţiile de cuplu ostile sau stranii, paternitatea şi maternitatea privite cu răceală, fără clişee sau greutatea de a accepta îmbătrânirea…

La originea acestui spectacol se află romanul „Microficţiuni” al lui Régis Jauffret, distins cu premiul France Culture/Telerama şi premiul pentru umor negru Xavier Forneret.

 

“În acest climat actual de criză generală, înecaţi în obsesia sfârşitului lumii, umorul, absurdul şi aciditatea personajelor din “Ficţiuni mici de România” descriu exact societatea noastră bolnavă şi mâncată de ego. O societate care a încetat să creadă şi care acordă mai multă importanţă noilor gadgeturi tehnologice şi preţioaselor bijuterii electronice decât unei fiinţe umane.  Întrebarea mea este: unde e locul inocenţei şi al visării? Oamenii surprinşi în acest spectacol reprezintă inocenţa noastră, puritatea noastră, adevărul nostru; reprezintă copilul pe care îl purtăm cu toţii în interiorul nostru, pe care însă îl ţinem prizonier, refuzându-i toate posibilităţile de a se exprima . De acestă dată  el devine liber, conştient, asumat.” Eugen Jebeleanu

 

 

18.00 – Teatrul de Comedie, Sala Nouă: Secțiunea OFF – ”Chip de foc” de Marius von Mayenburg (1 oră și 45 minute)

Duminică, 16 septembrie, ora 18.00. Teatrul de Comedie, Sala Nouă

 

Secţiunea OFF

CHIP DE FOC, de Marius von Mayenburg

Cu: Vlad Şpilca, Cristina Drăghici, Oana Popescu, Bogdan Nechifor, Cezar Grumăzescu

Coregrafia: Mihaela Culda

Scenografia: Ioana Pashca

Regia: Catinca Drăgănescu

Durata: 1h 45min

Rezervări: TEATRUL DE COMEDIE, SALA NOUĂ:  Str. Sf. Vineri nr. 11 /  021 315 91 37  / [email protected]

 

“Chip de foc” de Marius von Mayenburg, deţinătorul  Premiului pentru cel mai bun spectacol, Premiului pentru cea mai bună regie, Premiului pentru cea mai bună interpretare feminină – Cristina Drăghici şi Premiului pentru cea mai bună interpretare masculină – Vlad Şpilca , în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC 2012, secţiunea master, este un spectacol despre o lume în derivă. O lume ce ne aparţine şi ne creează în acelaşi timp, o lume ce ne fabrică deja stricaţi, în care noi înşine suntem şi inginerii şi meşterii şi materialul de construcţie şi însuşi produsele finite. Familia nucleară ca celulă de bază a societăţii e în criză, societatea e într-o criză perpetua a valorilor iar conştiinţa este în delir. Iată universul tragi-comic în care vieţuim ca într-un desen animat sau ca într-un film horror (depinde de gust) şi în care Kurt şi Olga, doi tineri în pragul adolescenţei, explodează. Poate cu sens, poate fără. Rămâne de văzut. O producţie UNATC 2012.

 

20.00 – Sala ArCuB: Secțiunea OFF -„Carusel” de Cristian Osoloş (1 oră și 10 minute)

Duminică, 16 septembrie, ora 20.00. Sala ArCuB

 

Secţiunea OFF

CARUSEL, de Cristian Daniel Osoloş

Teatru-dans

Cu: Irina Strungăreanu, Cristian Daniel Osoloş, Constantin Chiriţă, Ionuţ Picinicu, Adrian Nour, Galina Bobeicu, Daniela Hasiade, Marius Drăguş.
Scenografie: Răzvan Mihai Plăiaşu
Regia şi coregrafia: Cristian Daniel Osoloş

Durata: 1h 10min
Rezervări: SALA ArCuB / Str. Batişte nr 14 / 021.319.26.90/91 / [email protected]

 

Teatru-dans, cu o structură coregrafică ce conţine elemente de magie, acrobaţie, step şi dans contemporan.

Arena circului părăsit este un spaţiu mistic în care timpul parcă s-a oprit în loc pentru spectatorul şi totodată protagonistul unui bizar spectacol de circ. El este clovnul şi totodată regele, el este în acelaşi timp inculpat şi judecător în spectacolul propriei sale vieţi. O viaţă pusă sub semnul erorilor destinului necruţător ce-i regizează un aspru proces de conştiinţă. Magia, grotescul, umorul şi tragismul sunt împletite astfel încât să creeze un labirint de situaţii-limită, pe care, pentru a-şi atinge scopul, protagonistul trebuie să le depăşească.

 

 

21.00 – Godot CafeTeatru: Spectacol Invitat -”Marea iubire a lui Sebastian” după M. Sebastian (1 oră și 10 minute)

Duminică, 16 septembrie, ora 21.00. Godot CafeTeatru

 

Spectacol invitat

MAREA IUBIRE A LUI SEBASTIAN, după M. Sebastian

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglas

Durata: 1h 10min

Rezervări: GODOT CAFE-TEATRU:  Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682/0736 414 244 / [email protected]

 

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii. Un recital actoricesc deosebit.


22.30 – Club ENERGIEA – Închiderea Festivalului. Festivitatea de Premiere. Concert ”Moonlight Breakfast”. Se intră doar pe bază de invitație.

                                                                                                           

OBSERVAȚII:

Pentru sinopsisuri/prezentări ale spectacolelor şi afişe, accesaţi albumul foto: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.143213582488426.34510.142337619242689&type=1&l=25fc0917da

 

Prețul unui bilet, valabil pentru o singură reprezentaţie, este de 5 LEI. Ele pot fi procurate de la teatrele organizatoare.

Rezervări: [email protected]

Intrarea la Concertul de Închidere se va face pe bază de invitație.

 

 Sponsori şi parteneri: AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, UNITER, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Grolsch, Casa de avocatură „Pachiu şi asociaţii”, Radio Guerrilla, Diverta, LiterNet.ro, Digi 24, Zile şi Nopţi, B365.ro, Hotnews.ro, ArtAct Magazine, Port.ro, Observator Cultural, BeWhere, PostModern, Ziarul Ring, Hello Hotels, Înoraş.ro, Teen Press, Tilllate.ro, 220.ro, Sub25.ro, Revista de Povestiri

Cookies