Starea de alertă din Sectorul 1. Prefectul Capitalei trebuie să ia o decizie, după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea acesteia

23 aug. 2021
115 Afișari
Starea de alertă din Sectorul 1. Prefectul Capitalei trebuie să ia o decizie, după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea acesteia
Starea de alertă din Sectorul 1. Prefectul Capitalei trebuie să ia o decizie, după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea acesteia. Sursa foto: Facebook

Este posibilă prelungirea stării de alertă în Sectorul 1, după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență a aprobat duminică prelungirea acesteia. Decizia nu este încă luată însă, hotărârea a fost trimisă lui Alin Stoica, prefectul Capitalei, care va spune ultimul cuvânt în acest sens.

Prelungirea stării de alertă a fost votată duminică, 22 august, de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 1, comitet convocat de către primarul de sector, Clotilde Armand, potrivit Digi24

Stare de alertă în Sectorul 1 | Prelungirea acesteia a primit 20 de voturi din 27

Comitetul Local Pentru Situații de Urgență Sector 1 a aprobat prelungirea stării de alertă cu 20 de voturi pentru din totalul de 27 exprimate. Decizia nu este finală, ultimul cuvânt în acest sens îl are prefectul Capitalei, Alin Stoica, căruia i-a fost înaintată hotărârea chiar după încheierea comitetului.

„Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1. Acesta a aprobat prelungirea (…) pe raza UAT Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din 27. Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a Sectorului 1 a fost trimisă astăzi Prefectului Municipiului Bucureşti care urmează să ia o decizie”, a transmis biroul de presă al Primăriei Sectorului 1.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că va lua o decizie privind starea de alertă în cursul zilei de luni, doar după ce va primi un set de informații și statistici relevante din partea Direcției Sanitare Publice, Gărzii de Mediu și Agenției de Mediu.

Starea de alertă din Sectorul 1 se află în vigoare de pe 23 iulie

Pe data de 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a adoptat, în urma acordului prefectului Capitalei, o hotărâre pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației deșeurilor și a scandalului dintre primărie și compania de salubritate. Această stare de alertă trebuia să dureze cel mult 30 de zile, potrivit autorităților.

La doar trei zile de la instaurarea acestei măsuri, PSD a transmis deja că va ataca în instanţă instituirea stării de alertă. Aceștia spuneau că decizia nu este întemeiată legal şi reprezintă doar „urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand”. În cele din urmă, cererea depusă de nouă consilieri locali ai PSD a fost respinsă pe data de 19 august de către Tribunalul București. Motivul – cererea a fost declarată drept neîntemeiată.

Cookies