Starea de alertă din Sectorul 1 nu a mai fost prelungită! Prefectul Capitalei a luat decizia după o discuție cu Romprest. Anunțul lui Armand

23 aug. 2021
130 Afișari
Starea de alertă din Sectorul 1 nu a mai fost prelungită! Prefectul Capitalei a luat decizia după o discuție cu Romprest. Anunțul lui Armand
Starea de alertă din Sectorul 1 nu a mai fost prelungită! Prefectul Capitalei a luat decizia după o discuție cu Romprest. Anunțul lui Armand. sursa foto: INQUAM, G4media.ro

Starea de alertă din Sectorul 1 nu a mai fost prelungită! Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a luat decizia după o discuție avută marți cu Romprest. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care spune că actuala companie de salubrizare a promis că nu mai recurge la practicile avute până în prezent.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a aprobat duminică prelungirea cerută de Clotilde Armand cu privire la starea de alertă din Sectorul 1, însă cuvântul final l-a avut Prefectul Capitalei, Alin Stoica. Acesta a refuzat prelungirea după o serie de discuții avute cu reprezentanții companiei de salubrizare Romprest.

Anunțul lui Clotilde Armnad după decizia Prefectului de a nu prelungi starea de alertă

„Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că astăzi la prefectură a avut loc o întâlnire între reprezentanții companiei de salubrizare și Primăria Sectorului 1 iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai șantajează autoritatea locală și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea salubrizării și regulamentul municipial de salubrizare”, a transmis Clotilde Armand într-un mesaj pe Facebook.

Mai mult, edilul spune că Romprest ar fi acceptat să nu mai mențină un șantaj asupra Sectorului 1 cu facturi umflate și curățenie fictivă.

„De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă”, a mai completat edilul Sectorului 1.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 1 aprobase prelungirea stării de alertă

Prelungirea stării de alertă a fost aprobată prin vot duminică, 22 august, de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 1, comitet convocat de către primarul de sector, Clotilde Armand. Măsura de prelungire pentru starea de alertă a fost votată cu 20 de voturi pentru din 27.

„Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1. Acesta a aprobat prelungirea (…) pe raza UAT Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din 27. Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a Sectorului 1 a fost trimisă astăzi Prefectului Municipiului Bucureşti care urmează să ia o decizie”, a transmis biroul de presă al Primăriei Sectorului 1.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus duminică că decizia va fi luată în cursul zilei de luni. Asta însă doar după ce va primi un set de informații și statistici din partea Direcției Sanitare Publice, Gărzii de Mediu și Agenției de Mediu. Se pare că a contat și discuția cu Romprest. Măsura era în vigoare încă din 23 iulie, când a fost aprobată de prefect la solicitarea primarului.

Cookies