ESENTIAL

STARE DE URGENŢĂ în România din cauza COVID-19, începând de luni. Cazuri noi de coronavirus

Printre persoanele infectate se numără şi două asistente medicale care au intrat în contact cu femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu sunt infectate cu coronavirus. Trei politicieni PNL au fost confirmaţi tot sâmbătă. Este vorba despre un deputat, primarul municipiului Deva şi un administrator public, care au participat la aceeaşi şedinţă cu Vergil Chiţac, confirmat anterior. Autorităţile au intrat în scenariul 3. Până acum s-au vindecat 9 pacienţi.STARE DE URGENŢĂ. „Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus şeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţii de către membrii Cabinetului Orban III.

El a subliniat că starea de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.

„În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat Iohannis.

STARE DE URGENŢĂ. Preşedintele a făcut apel la români să evite contactele care nu sunt absolut necesare şi să se informeze din surse publice.

„Dragi români, autorităţile îşi fac treaba, Guvernul şi-a făcut treaba şi până acum foarte bine, dar singuri nu vom reuşi să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români! Avem nevoie de voi ca să respectaţi îndrumările, indicaţiile autorităţilor, avem nevoie să respectaţi regulile de igienă care sunt transmise pe canalele publice şi da, avem nevoie să evitaţi contactele care nu sunt absolut necesare – ştiu că acest lucru este puţin mai greu – şi da, avem nevoie să vă informaţi corect, din surse publice, direct de la autorităţi”. a arătat Iohannis.

STARE DE URGENŢĂ. Printre persoanele infectate se numără şi două asistente medicale care au intrat în contact cu femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu sunt infectate cu coronavirus. Trei politicieni PNL au fost confirmaţi tot sâmbătă. Este vorba despre un deputat, primarul municipiului Deva şi un administrator public, care au participat la aceeaşi şedinţă cu Vergil Chiţac, confirmat anterior. Autorităţile au intrat în scenariul 3. Până acum s-au vindecat 9 pacienţi.

UPDATE – O asistentă medicală de la Spitalul „Dimitrie Gerota”, confirmată cu coronavirus/ Diagnosticul s-a confirmat şi la un inginer horticol de la ADP Sector 4

STARE DE URGENŢĂ. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă seară, încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Este vorba despre o asistentă medicală de la Spitalul „Dimitrie Gerota”, care a intrat în contact cu medicul de la acelaşi spital infectat de către ofiţerul MAI care a fost internat iniţial în acest spital.
Femeia are 58 de ani şi este din Bucureşti.

De asemenea, s-a confirmat diagnosticul la un bărbat de 24 de ani, din Bucureşti, inginer horticol la ADP Sector 4.â
Acesta este coleg de serviciu cu bărbatul de la aceeaşi societate care a fost confirmat în cursul zilei de marţi.

STARE DE URGENŢĂ. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 123.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button