Stare de urgenţă, în Mali, din cauza unor amenințări din partea unor grupări jihadiste

de:
22 dec. 2015
0 Afișari
Stare de urgenţă, în Mali, din cauza unor amenințări din partea unor grupări jihadiste

Starea de urgenţă a fost decretată de guvernul din Mali pentru o perioadă de zece zile din cauza unor amenințări din partea unor grupări jihadiste neprecizate, relatează Reuters, citat de romaniatv.net.

În luna noiembrie, jihadiști necunoscuți au atacat un hotel de lux din Bamako omorând 20 de oameni printre care și mulți străini, în ultima agresiune teroristă din capitala Mali. Guvernul a decretat atunci stare de urgență, dar între timp aceasta a expirat.

„Starea de urgență are drept scop să furnizeze autorităților relevante mijloacele care să le permită să identifice mai bine și să contracareze orice proiect care amenință siguranța oamenilor”, se precizează într-un comunicat al guvernului.

Două surse de securitate au declarat că amenințări ale unor grupări jihadiste au determinat guvernul să ia această măsură. Una dintre acestea a precizat că amenințările au apărut după o întâlnire a liderilor islamiști în regiunea nordică Kidal de săptămâna trecută.

Numeroși combatanți înarmați operează în deșertul vast din nordul Mali, inclusiv unii care au legături cu Al-Qaida, alături de grupuri seculare din comunitatea tuaregilor care luptă pentru independența regiunii pe care ei o numesc Azawad, notează Reuters.

Cookies