Stare de alertă în Sectorul 1. Prefectul Capitalei: Vom monitoriza zilnic cantitatea de gunoaie ridicată, contractul cu Romprest nu va fi reziliat

23 iul. 2021
116 Afișari
Stare de alertă în Sectorul 1. Prefectul Capitalei: Vom monitoriza zilnic cantitatea de gunoaie ridicată, contractul cu Romprest nu va fi reziliat
Stare de alertă în Sectorul 1. Prefectul Capitalei: Vom monitoriza zilnic cantitatea de gunoaie ridicată, contractul cu Romprest nu va fi reziliat

Prefectura Capitalei a aprobat declararea stării de alertă în Sectorul 1, pentru rezolvarea crizei gunoiului. Alin Stoica a declarat că, zilnic, vor fi monitorizate cantitățile de gunoi ridicate, dar contractul cu Romprest nu va fi reziliat.

A fost declarată stare de alertă în Sectorul 1. Anunțul a fost făcut de Prefectul Capitalei, Alin Stoica, vineri dimineață.

Stare de alertă în Sectorul 1

Starea de alertă declarată în Sectorul 1 al Capitalei va permite ca deșeurile lăsate pe străzi să fie ridicate de urgență. Vineri dimineață, Alin Stoica a făcut anunțul despre aprobarea declarăreii stării de alertă. 30 de zile poate fi impusă starea de alertă.

Recomandăm și: Prefectul Capitalei revine cu informații privind starea de alertă din Sectorul 1, după ce Clotilde Armand a cerut-o din nou. Când ar putea să intre în vigoare UPDATE

Alin Stoica a oferit declarații și a explicat de ce a aprobat starea de alertă din Sectorul 1. De asemenea, a spus și cum vor urma să funcționeze lucrurile în următoarele 30 de zile.

În acestă noapte, de la ora 00:00, urmează să intre în vigoare starea de alertă.

„Am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat: creşterea capacităţii de răspuns pentru îndepărarea riscului – acumularea de deşeuri necontrolate; crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni reapariţia acestui fenomen, schimbarea mentalităţii agenţilor economici şi a populaţiei pentru a împiedica abandonarea de deşeuri pe raza Sectorului 1 necontrolat”, a declarat Alin Stoica, potrivit Digi24.

Prefectul Capitalei: Vom monitoriza zilnic cantitatea de gunoaie ridicată, contractul cu Romprest nu va fi reziliat

Alin Stoica a spus că în starea de alertă se pot suplimenta capacitățile necesare pentru ridicarea gunoiului.

Recomandăm și: Clotilde Armand pregătește rezilierea contractului cu Romprest. Ședință importantă de Consiliu Local în Sectorul 1

De asemenea, urmează o monitorizare zilnică pentru a afla ce cantitate de gunoi este ridicată în fiecare zi, de fiecare operator în parte și care este cantitatea dusă în depozit.

Prefectul Capitalei a subliniat că nu va fi reziliat contractul cu operatorul de salubritate. Alin Stoica spune că Romprest face parte din soluție și trebuie să presteze, în continuare, serviciile care funcționează bine – ridicarea gunoiului de la adresele oamenilor.

În ceea ce privește ridicarea gunoiului de pe străzile Sectorului 1, „trebuie aduse capacități suplimentare”, a declarat Prefectul Capitalei, vineri. Mai exact, ori operatorul de salubritate să suplimenteze aceste capacități, ori o altă firmă de salubritate să i se alăture companiei Romprest, pentru a rezolva situația.

Alin Stoica a mai spus că, starea de alertă nu se va prelungi, indiferent dacă situația din Sectorul 1 nu se va îmbunătăți.

Starea de alertă a fost cerută miercuri, a doua oară, de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru rezolvarea crizei gunoiului din această zonă a Bucureștiului.

Cookies