Sectorul 1 în stare de alertă după scandalul gunoaielor. Prefectul anunță decizia privind cererea lui Armand

07 iun. 2021
369 Afișari
Sectorul 1 în stare de alertă după scandalul gunoaielor. Prefectul anunță decizia privind cererea lui Armand

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit, luni, despre o posibilă stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor. Cu toate acestea, compania Romprest a început de duminică să reia ridicarea gunoaielor. Prefectul Capitalei anunță marți decizia privind cererea lui Clotilde Armand.

Prefectul Capitalei a explicat că nu a luat încă o decizie pe tema acestei solicitări privind starea de alertă din Sectorul 1, pentru că nu deţine încă toate datele după cererea făcută de Clotilde Armand.

Anunțul făcut de Alin Stoica

Totuși, Alin Stoica, a spus că va da un răspuns marţi, după ce va primi raportul Gărzii de Mediu, în cazul cererii formulate, vineri, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de instituire a stării de alertă în Sectorul 1. Clotilde Armand a cerut asta în contextul în care nu se ridicau gunoaiele în această zonă administrativă.

„Am primit parţial de la Agenţia de Mediu un răspuns că dumnealor au monitorizat eventuale depăşiri ale indicatorilor, concentraţii de gaze sau PM10, PM 2, nu au descoperit depăşiri ale acestora. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului, a amendat prestatorul cu 4.000 de lei şi a dispus ca acesta să-şi reia activitatea pentru spitale în 12 ore, ceea ce s-a întâmplat şi către populaţie în 48 de ore şi la fel lucrul acesta am văzut că se întâmplă. Avem şi aşteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne răspundă care sunt lucrurile pe care dumnealor le-au identificat (…)”, a spus Alin Stoica, într-o declaraţie pentru presă.

Garda de Mediu urmează să prezinte raportul mâine, sunt în control la Romprest şi la Primăria Sectorului 1 şi aceştia vor avea nişte concluzii în urma controlului

Romprest a reînceput ridicarea gunoiului din S1

Angajații firmei Romprest au început, duminică dimineața, să ridice gunoiul abandonat de aproape o săptămână pe străzile celui mai bogat sector din București.

Deși scandalul dintre firma de salubritate și primărie este departe de a se încheia, operatorul a început de azi de dimineață să ridice munții de gunoaie care s-au format în ultimele șase zile pe străzile Sectorului 1.

Romprest a anunțat sâmbătă seara că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar compania va mobiliza toate resursele pentru a colecta deșeurile acumulate. Operatorul de salubritate din Sectorul 1 al Capitalei spune că trei firme de salubritate și-au pus la dispoziție stațiile lor de sortare, însă în limita capacității.

În aceste condiții, gunoaiele abandonate pe trotuare au început să fie ridicate și transportate la stațiile de sortare.

Clotilde Armand pregătește o plângere penală

De cealaltă parte, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat sâmbătă seara că va depune plângere penală împotriva operatorului de salubritate pentru șantaj. Totodată, edilul a precizat că va solicita Consiliului Local Sector 1 și în justiție rezilierea contractului cu operatorul.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, salută „atitudinea responsabilă a operatorului”, însă subliniază faptul că nicio autoritate nu își poate permite să pună în pericol sănătatea populației, fie și temporar.

Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate și mă bucur că apelul nostru de reluare a colectării deșeurilor a contribuit la o normalizare a situației din sectorul 1 al Capitalei

Cookies