BAZAR

„Star Wars: The Force Awakens” a doborât recordul de încasări al unui film în primul weekend

Este vorba de un nou record care îl devansează pe cel precedent, stabilit în vara acestui an de „Jurassic World”, care, în primul weekend, a avut încasări de 208,8 milioane de dolari în America de Nord.

Casa de producție americană anticipa încasări de 225 milioane de dolari pentru acest weekend.

La nivel global, „Star Wars: Trezirea Forței” a generat încasări de 517 milioane de dolari, aproape de recordul de 524,9 milioane de dolari stabilit în acest an de „Jurassic World”.

Pentru seara de deschidere, ultimul film din seria „Star Wars” stabilise deja un record de încasări în America de Nord, cu 57 de milioane de dolari, precum și pentru încasările înregistrate în prima zi de vineri de la lansare, cu 120,5 milioane de dolari. Precedentele recorduri la această categorie au fost stabilite în luna iulie 2011 de „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2”, care, în seara de deschidere, a avut încasări de 43,5 milioane de dolari, iar în prima zi de vineri a strâns 91 de milioane de dolari.

Analiștii se așteptau ca „Star Wars: Trezirea Forței” , a cărui producție a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari, să devină filmul cu cele mai mari încasări în primul weekend, prognozând că ar putea deveni chiar filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Deocamdată, filmele cu cele mai mari încasări totale sunt două producții ale regizorului James Cameron, „Avatar”, cu 2,78 miliarde de dolari, și „Titanic”, cu 2,18 miliarde de dolari.

Sursa:Agerpres


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button