Stan Mustață, eliberat din funcția de judecător la Curtea de Apel București

de:
16 mart. 2015
0 afișări
Stan Mustață, eliberat din funcția de judecător la Curtea de Apel București

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Adevărul.ro, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind „eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a lui Stan Mustaţă, în prezent suspendat din funcţie ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni, având în vedere lipsa avizului Consiliului Superior al Magistraturii pentru menţinerea în funcţie după vârsta de 65 de ani”.

Judecătorul Stan Mustaţă este acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca. El va fi judecat în continuare sub control judiciar, după ce instanţa supremă a admis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul său. Stan Mustaţă s-a aflat în arest la domiciliu din 29 octombrie. Anterior, el a fost în arest preventiv, începând din 30 aprilie.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 8 mai, să îl suspende din magistratură pe judecătorul Stan Mustaţă. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 3 martie, să îi înainteze preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţie a magistratului.

Cookies