„Stăm la coadă, ne scapă de COVID!” Ce este, de fapt, și cât costă suplimentul de la Cantacuzino care s-a epuizat în două ore

03 dec. 2020
60 afișări

Zeci de oameni la coadă la Institutul Cantacuzino din București, agitație mare și stoc epouizat în două ore. Pe scurt, aceasta este povestea pastilei care a agitat lumea.

Când trăiești de atâtea luni în și cu teamă de boală, ajungi cu ușurință sp te agăți de orice gând, orice idee, ajungi cu  zvon care pare că poate să ia din presiune. Care te face să simți și să crezi că ai putea fi în mai mare siguranță.

Este exact fenomenul provocat de anunțul Institutului Cantacuzino din București: scoatem pe piață un supliment cu proprietăți antioxidante recomandat pentru administrare în perioadele cu infecții resporatorii. În contextul pandemiei, apariția unei pastile care te ajută să lupți cu un virus (aproape că nici nu contează care), un virus care provoacă infecții respiratorii, poate să pară exact raza de speranță de care ai nevoie.

„Ne crește imunitatea, e bun și e exact ce ne trebuie acum!”

Oamenii au stat la coadă mai toți cu exact această speranță: că suplimentul produs de Cantacuzino le va oferi protecție în plus în pandemie. Unii au fost la poarta institutului de la ora 5, alții au vebit din alte orașe. Așa că Orostim-HV, produsul scos pe piață de Institutul Cantacuzino, s-a epuizat rapid miercuri: în două ore, se terminase. Fuseseră disponibile mai puțin de 1000 de doze.

Orostim-HV s-a vândut în două variante, în funcție de concentrație: 125 și 250. Iar prețurile – 25 sau 80 de lei, în funcție de numărul pastilelor din flacon. Este făcut din pulbere de orz verde bogat în vitamine și un amestec de 15 tulpini bacteriene, iar rolul său este acela de a stimula sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor.

Potrivit reprezentanților Institutului Cantacuzino, următorul lot de Orostim-HV va fi pus în vânzare în aproximativ 3 săptămâni. Deocamdată, nu există linie de producție în serie și este produs în laboratoare.

  

 

Cookies