După aproximativ un an și jumătate, Clotilde Armand fotografiază același stâlp de la Primăria Sectorului 1, de pe Bd. Banu Manta, chiar din fața geamului unde își are biroul de primar, pentru a se vedea diferența, de altfel, vizibilă.
”Iată că se poate. Am promis că vom curăța stâlpii de cablurile operatorilor, misiune îndeplinită.
Operatorii și-au mutat cablurile în subteran, așa cum este normal într-o capitală europeană. Internetul, serviciile de telefonie și cablu tv funcționează fără probleme în Sectorul 1.”, a scris Clotilde Armand, astăzi, 7 septembrie.
Imaginea cu stâlpul eliberat, publicată astăzi de primar Armand, a strâns un număr masiv de aprecieri, în scurt timp de la difuzare. În prima oră, articolul avea 3,8K de aprecieri și peste 100 de distribuiri.
În aprilie anul trecut, Clotilde Armand a fotografiat același stâlp care atunci susținea un număr impresionant de cabluri şi echipamente de telecom și, pentru el, le declara război companiilor de comunicaţii care nu își mută infrastructura în subteran.
“Sincer? Mă mir cum de nu a căzut acest stâlp de iluminat din faţa primăriei care este sugrumat de cablurile operatorilor de telefonie, internet, televiziune etc.
Aceste situaţii reprezintă un pericol public şi se regăsesc în mai multe zone din sector. Voi înainta către toţi operatorii o adresă prin care sunt anunţaţi că trebuie să elibereze stâlpii. Dacă nu fac asta, o vom face noi”, amenința Armand.
Stâlpul fotografiat de primar se află la intersecţia străzii Teodosie Rudeanu cu bulevardul Banu Manta și el devenise celebru pentru bucureștenii care treceau prin fața frumoasei clădirii istorice din Banu Manta, acolo unde își are sediul Primăria Sectorului 1.
Dintre toţi stâlpii, nu puţini, aflaţi în apropierea primăriei, niciunul nu purta un asemenea număr de cabluri-echipamente, situaţia din jurul Primăriei Sector 1 nefiind atât de dramatică – din punct de vedere al încărcării cu cabluri a stâlpilor – aşa cum ar putea crede cineva care nu locuieşte sau nu trece prin zonă.
În București, compania Netcity are monopolul asupra rețelei metropolitane de fibră optică din subteran, în urma unui contract semnat în 2008 cu Primăria Capitalei.
Potrivit site-ului de prezentare, până la sfârsitul anului 2021 au fost realizate cca. 1.760 de km de infrastructură, distribuită în 55 de bucle functionale ce reprezinta zone omogene din Bucuresti, acoperite de tronsoane continue de infrastructura subterana.
Îți mai recomandăm și: