„Stâlpul cu Poveste”, un loc care îi ajută pe bucureșteni să descopere scrieri ale autorilor români contemporani în timp ce așteaptă metroul

01 aug. 2023
179 Afișari
„Stâlpul cu Poveste”, un loc care îi ajută pe bucureșteni să descopere scrieri ale autorilor români contemporani în timp ce așteaptă metroul
„Stâlpul cu Poveste”, un loc care îi ajută pe bucureșteni să descopere scrieri ale autorilor români contemporani în timp ce așteaptă metroul. Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Metrorex a introdus „Stâlpii cu Povești”, cu ajutorul cărora călătorii pot descoperi opere literare ale autorilor români contemporani. Tot ce trebuie să facă este să scaneze codurile QR afișate.

Metrorex a introdus acest proiect de „Ziua Mondială a Cărților Vechi”

Pe data de 27 iulie se sărbătorește „Ziua Mondială a Cărților Vechi”. Astfel, Metrorex a introdus un proiect cultural în trei stații de metrou, anume: Piața Victoriei 2, Piața Unirii 2 și Universitate.

Proiectul constă în decorarea a trei stâlpi din stațiile de metrou menționate cu coduri QR care duc la opere literare scrise de autori români contemporani. O operă poate fi citită în aproximativ 9-15 minute.

Proiectul cultural a fost intitulat „Stâlp cu Poveste – Cod de Poveste”. Metrorex a transmis că a colaborat cu Asociația Culturală „Cod de poveste” în acest proiect.

În stațiile de metrou Piața Victoriei 2, Piața Unirii 2 și Universitate a fost implementat ”Stâlpul cu Poveste – Cod de Poveste”, un proiect cultural dezvoltat de Asociația Culturală ”Cod de poveste” în colaborare cu Metrorex.
În cele 3 stații au fost decorați 3 stâlpi, astfel că, la un click distanță (prin accesarea codului QR de pe stâlp), călătorii pot face cunoștință, în mediul online, cu autori români contemporani și se pot delecta cu operele literare ale acestora (proză scurtă, 9-15 minute de citit)” a scris Metrorex pe pagina de Facebook.

„Vagonul de cultură”

În urmă cu câteva zile, Metrorex a introdus un vagon plin cu citate și ilustrații create de artiști români contemporani. Acesta poartă denumirea de „Vagonul de cultură” și poate fi găsit pe magistralele 1 și 3.

Vagonul de cultură s-a pus în mișcare!
Vara aceasta, Clubul Ilustratorilor împreună cu Metrorex și 10 autori români contemporani vă încântă călătoriile cu ilustrații și texte minunate, pe rutele Magistralelor de metrou 1 și 3 din București” a transmis Metrorex pe pagina de Facebook.
Vagonul de cultură
Vagonul de cultură. Sursa foto: Facebook/ Metrorex
Cookies