„Stai jos, 3!” Angajații unei pizzerii din București s-au apucat să dea note fetelor care treceau pe stradă. Internetul a luat foc

15 iul. 2022
7454 Afișari
"Stai jos, 3!" Angajații unei pizzerii din București s-au apucat să dea note fetelor care trec pe stradă.| Sursa foto: Oana Maria Zaharia on Facebook

Internetul (Facebook inclus, desigur) este un loc minunat până când nu mai e. Îți poate ajuta afacerea sau ți-o poate șubrezi dacă nu ești atent la ceea ce faci sau la ceea ce zici.

„Membrii personalului de la «Buoni E Bravi» dădeau note fetelor care treceau”

În momentul scrierii acestor rânduri, pe Facebook crește un val de furie după ce angajații pizzeriei «Buoni E Bravi» s-au așezat pe scaunele de la mesele din fața restaurantului și au început să dea note fetelor care treceau pe stradă, scrie, pe contul său de FB, Oana Maria Zaharia, membră a trupei Poetrip, colaboratoare VICE și activistă în domeniul drepturilor femeii:

Mi-a scris o fată că a trecut pe lângă pizzeria Buoni E Bravi, aia „șmecheră” de la Rosetti, și a văzut că membrii personalului, împreună cu niște prieteni, le acordau note fetelor care treceau pe stradă. Fata care mi-a scris a trecut pe lângă ei împreună cu iubitul ei și a fost scutită de notele băieților, dar s-a simțit scârbită și umilită că asistă la așa ceva chiar pe bulevardul Carol, în centrul orașului. Din fericire, avem și dovada acestui eveniment, pentru că una dintre fetele care au fost notate le-a făcut poză băieților și a postat-o la story. Așa am reușit să identificăm că respectivii nu erau doar clienți, ci chiar membri ai personalului pizzeriei, după cum reiese din a doua fotografie, postată de pizzerie pe pagina de Instagram.

 

Buoni-e-bravi-note-fete
„Note” pentru fetele care trec prin fața pizzeriei «Buoni e Bravi»

buoni-e-bravi-pizzerie-note

 

Indignarea s-a viralizat, internauți comentează pe pagina de FB „Buoni E Bravi”

În câteva ore de la publicare, postarea Oanei Maria Zaharia se apropie de 1000 de reacții, plus peste 200 de share-uri. Între timp, Facebook anunță că „Buoni E Bravi” e subiect de conversație „trending” pe rețeaua de socializare; pe la ora 16:00, aproximativ o mie de oameni vorbeau despre angajații pizzeriei «Buoni E Bravi» care le dau note fetelor care trec prin fața restaurantului.

Între timp, mai spun internauții, contul de Instagram al pizzeriei a devenit privat – așa este acum, privat, ne-am uitat pe Insta– așa ca au început să apară comentarii în postările anterioare al «Buoni E Bravi» de pe pagina de Facebook.

Nu putem vorbi acum, suntem prea ocupați să dam note fetelor care trec pe stradă.

comentează cineva, ironic, la postarea în care «Buoni e Bravi» scrie: „Nu putem vorbi acum. Vă sunăm imediat cum terminăm bunătățile astea de la Buoni E Bravi.”

Altcineva spune, pe ton categoric:

Concediați imediat fiecare angajat care a fost surprins dând note pentru aspectul fizic al femeilor care treceau prin fata restaurantului. Absolut dezgustător!!!

Supărarea se propagă în această după-amiază de vineri de pe internet și din București. Deocamdată, reprezentanții pizzeriei «Buoni E Bravi» nu au comentat situația. În cazul în care se întâmplă acest lucru, revenim.

Discuțiile aprinse de azi despre pizzeria «Buoni E Bravi» apar la cam o săptămână după ce un alt restaurant a inflamat și împărțit internetul în două. J’ai Bistrot îi ruga pe clienți, via o postare pe Facebook, să fie un picuț mai atenți cu proprii copii și le reamintea că zona cu nisip din grădina restaurnatului nu este loc de joacă. După vreo trei zile de share-uri, statusuri și comentarii pe subiect, J’ai Bistrot a cam avut câștig de cauză cu rugămintea sa.

Cookies