Stadiul lucrărilor pentru Lotul 3 al A0 Sud, Autostrada Bucureștiului. „Evoluția este pe un trend ascendent, dar nu suficient”

12 oct. 2022
2731 Afișari
Stadiul lucrărilor pentru Lotul 3 al A0 Sud, Autostrada Bucureștiului. „Evoluția este pe un trend ascendent, dar nu suficient”
Stadiul lucrărilor pentru Lotul 3 al A0 Sud, Autostrada Bucureștiului. „Evoluția este pe un trend ascendent, dar nu suficient”. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a prezentat situația la zi pentru Lotul 3 al A0 Sud, Autostrada de Centură a Bucureștiului. Irinel Ionel Scrioșteanu declară că „de la ultima vizită în șantier, evoluția lucrărilor este pe un trend ascendent, dar nu suficient”.

Autostrada de Centură a Bucureștiului. Stadiul lucrărilor pentru Lotul 3 al A0 Sud

Continuă execuția lucrărilor la 5 din cele 13 poduri și pasaje de pe Lotul 3 al A0 Sud, după cum urmează:

  • La pasajul nodului rutier peste A1 (km 0+000), a fost finalizată execuția tuturor radierelor și a elevațiilor (8 elevații pile și 12 elevații culee), rigla peste elevație pilă P1 și umplutura la culeea C1;
  • A fost executată pila P2 aferentă pasajului peste râul Ciorogârla (km 99+932) și se lucrează la armarea riglei. Se lucrează, în paralel, la culeea C1 și pila P1;
  • A fost finalizată forarea, armarea și turnarea tuturor celor 104 piloți aferenți pasajului peste DJ 601 (km 98+272) și au fost executate 7 din 16 radiere și 6 din 24 elevații;
  • A fost finalizată forarea, armarea și turnarea celor 40 piloți aferenți pasajului peste râul Sabar (km 94+322) și se pregătește realizarea radierelor;
  • Au fost executați 83 din 256 piloți aferenți pasajului peste calea ferată (km 93+396). Pe această zonă, se lucrează cu 3 utilaje de foraj.

De asemenea, Irinel Ionel Scrioșteanu transmite că se execută lucrări de umpluturi între km 93 + 000 – km 94 + 000 și km 96 + 000 – km 100 + 000. Până în prezent, au fost executați 560.000 metri cub de umpluturi, din totalul de 2.300.000 metri cub.

Alte lucrări la Lotul 3 al A0 Sud, Autostrada de Centură a Bucureștiului:

  • Au fost executate 18 dintre cele 36 podețe pentru a permite trecerea apelor pluviale.
  • Se lucrează la relocarea rețelelor de utilități din zonă pentru a permite desfășurarea lucrărilor.
  • Se desfășoară lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare cu liant hidraulic, lucrări de decopertare strat vegetal, umplutură corp drum cu material necoeziv.
  • Vor fi construite 9 pasaje și 4 poduri, un nod rutier la intersecția cu A1, două parcări de scurtă durată și două spații de servicii.

De aproape un an se lucrează pe Lotul 3 al A0 Sud

Pe acest lot se lucrează din data de 19 octombrie 2021. Constructor este Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading SRL, iar contractul are o valoare de 853,4 milioane de lei.

Cu o lungime de 18 kilometri, Lotul III al A0 Sud leagă DN6, în zona Bragadiru – Cornetu, până la A1, în zona localităților Ciorogârla – Dragomirești Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1).

„De la ultima vizită în șantier, evoluția lucrărilor este pe un trend ascendent, dar nu suficient, astfel încât să recupereze întârzierile acumulate de la începutul contractului, chiar dacă în ultima lună au fost constatate „timide” recuperări în grafic”, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor pe Facebook.

Asocierea de antreprenori promite că vor crește ritmul de recuperare al întârzierilor, iar în acest trimestru vor reintra în graficul asumat de execuție al lucrărilor.

Cookies