Stadiul lucrărilor pe Bd. Vasile Milea. STB spune când vor beneficia bucureștenii de liniile din zonă

27 apr. 2022
9594 afișări
Stadiul lucrărilor pe Bd. Vasile Milea. STB spune când vor beneficia bucureștenii de liniile din zonă
Stadiul lucrărilor pe Bd. Vasile Milea. STB spune când vor beneficia bucureștenii de liniile din zonă. Sursa foto: Facebook/ STB

Lucrările la calea de rulare pe Bd. Vasile Milea din Capitală se apropie de final. STB spune când vor beneficia bucureștenii, din nou, de liniile din zonă.

Stadiul lucrărilor pe Bd. Vasile Milea

Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare este programat pentru sfârșitul lunii mai. Astfel, constructorii care modernizează calea de rulare pe Bd. Vasile Milea, între Bulevardul Timișoara și OMV Vasile Milea, lucrează într-un ritm susținut pentru a preda proiectul la termenul stabilit.

Aceste lucrări se concentrează, în prezent, pe terminarea ultimului tronson de șină și pe realizarea rețelei de contact. În paralel se desfășoară și alte lucrări specifice proiectului.

Tot în această perioadă a fost demarată și realizarea ultimei secțiuni la noua cale de rulare în intersecția cu Bulevardul Iuliu Maniu. STB transmite că urmează să remonteze gardurile de protecție, iar în prima etapă vor fi remontate gardurile între OMV și Bulevardul Iuliu Maniu.

STB spune când vor beneficia bucureștenii de liniile din zonă

În momentul în care aceste lucrări vor fi finalizate, Societatea de Transport București declară că va reveni la o organizare eficientă a traseelor, dar și a parcului circulant. Astfel, vor fi eliminate mai multe trasee de acces pentru autobuzele navetă și pentru liniile deviate de tramvai, iar costurile de exploatare vor fi reduse.

De asemenea, bucureștenii vor putea circula, din nou, pe traseele liniilor 1 și 10, dar și pe traseul liniei 11 care va lega zona Giulești de zona de sud a Capitalei.

STB îi asigură pe călători că timpul de deplasare pe acest tronson se va reduce semnificativ. Tramvaiele vor circula pe noua linie modernizată cu viteza maximă legală de 50 de kilometri pe oră și vor beneficia de propria cale de rulare, ce va fi separată de traficul general prin garduri.

Totodată, bucureștenii din cartierul Drumul Taberei vor putea beneficia, din nou, de liniile de troleibuz care circulau în mod obișnuit pe Bd. Vasile Milea. Amintim că aceste linii de troleibuz au fost închise temporar din luna martie, la cererea constructorilor.

Cookies