Stadiul lucrărilor la pasajul Doamna Ghica – Chişinău, pentru închiderea inelului median

de:
05 mai 2012
2 afișări
Stadiul lucrărilor la pasajul Doamna Ghica - Chişinău, pentru închiderea inelului median

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat astazi lucrarile la obiectivul de investitii „Strapungere D-na Ghica – Bd. Chisinau + pasaj suprateran peste calea ferata”. Primarul Capitalei a explicat ca, in prezent, s-au solutionat toate problemele juridice care au condus la blocarea lucrarilor si ca in cateva luni lucrararea ar putea fi finalizata:

„Am preluat aceasta lucrare, in anul 2008, la un stadiu de 30%, iar acum am ajuns la 65 %. Dupa doi ani si jumatate de procese, am reusit in luna martie a acestui an sa reluam lucrarile. In acest moment suntem pe final cu exproprierile, toate retelele edilitare au fost relocate si, practic, intram in linie dreapta pentru finalizarea proiectului. Sper ca in cateva luni acest lucru sa se intample” a declarat Sorin Oprescu.

La randul sau, directorul Directiei Generale de Infrastructura, Madalin Dumitru, a aratat ca, odata finalizata, lucrarea va completa inelul median de circulatie, contribuind semnificativ la fluidizarea circulatiei in acea zona:

„In acest moment suntem pe final cu montatul grinzilor astfel incat, la sfarsitul saptamanii viitoare sper ca podul sa fie acoperit in totalitate”.

Lucrarea presupune refacerea si modernizarea strazii d-na Ghica, pana la nivelul caii ferate si apoi continuarea constructiei stradale pana la nivelul complexului Delfinul, spre b-dul Chisinau. Artera va avea 4 benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens, o lungime totala cca 1.8 km si o latime cuprinsa intre 21 si 70 m. Lucrarile presupun echiparea si dotarea cu retele edilitare adecvate, semnalistica rutiera, amenajarea trotuarelor si a spatiilor verzi, iluminat public si amenajarea de locuri de parcare.

Totodata, proiectul vizeaza si realizarea unui pasaj suprateran care va traversa linia de cale ferata si care va face legatura intre cele doua segmente ale arterei rutiere Dna Ghica.

Cookies