Stadiul lucrărilor la Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. „Facem toate eforturile ca darea în trafic a pasajului să nu depășească luna decembrie”

29 sept. 2022
5908 Afișari
Stadiul lucrărilor la Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. „Facem toate eforturile ca darea în trafic a pasajului să nu depășească luna decembrie”
Stadiul lucrărilor la Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. „Facem toate eforturile ca darea în trafic a pasajului să nu depășească luna decembrie” / Sursă foto: Facebook-Irinel Ionel Scriosteanu

Irinel Ionel Scrioșteanu a transmis noi imagini de la Pasajul Berceni aflat pe Centura Capitalei și a anunțat care este stadiul lucrărilor. Secretarul de stat transmite bucureștenilor care sunt lucrările ce se află în derulare la acest moment.

Stadiul lucrărilor la Pasajul Berceni

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, a transmis o listă a lucrărilor ce se află în derulare la acest moment pe șantierul de la Pasajul Berceni de pe Centura București.

Acesta a anunțat că a fost începută montarea predalelor la inelul central al pasajului. Această operațiune va continua atât la rampa de acces dinspre București, cât și la cea de urcare și coborâre dinspre comuna Berceni.

Iată la ce se lucrează în prezent:

  • Montarea parapetelor de tip New Jersey pe zona de delimitare a Centurii București
  • Așezarea balastului pe următoarele rampe: de coborâre/urcare dinspre comuna Berceni, de urcare/coborâre dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Jilava.
  • Turnarea grinzilor de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Jilava.
  • Turnarea binderului pe zona de lărgire la 4 benzi a Centurii București spre Jilava.
  • Lucrări de stabilizare în situ și fundație de balast pe DJ 401, comuna Berceni.

Se fac eforturi pentru a termina lucrările până în decembrie 2022

Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat și care sunt obiectivele la care se continua lucrările începute anterior. Printre acestea se numără:

  • Montarea lisei prefabricate pe toate zonele pasajului.
  • Executarea umpluturilor armate la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București (aceasta este finalizată în proporție de 80%).
  • Executarea lucrărilor de drum pe zona comunei Berceni și pe partea dinspre București.
  • Executarea lucrărilor de iluminat public pe toată zona pasajului.
  • Realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului.

De asemenea, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor a informat că furnizorii de materiale prefabricate au întârziat cu livrarea. Aceasta lucru a dus șantierul într-o zonă critică. Cu toate astea, se fac toate eforturile ca darea în trafic a pasajul să fie făcută cel mai târziu în luna decembrie a anului 2022.

Cookies