Stadiul lucrărilor la imobilul de pe strada Blănari 14, anunțat de Nicușor Dan. Se lucrează la acoperiș și la șarpantă, apoi la structura de rezistență

16 iun. 2023
407 Afișari
Stadiul lucrărilor la imobilul de pe strada Blănari 14, anunțat de Nicușor Dan. Se lucrează la acoperiș și la șarpantă, apoi la structura de rezistență
Stadiul lucrărilor la imobilul de pe strada Blănari 14, anunțat de Nicușor Dan. Se lucrează la acoperiș și la șarpantă, apoi la structura de rezistență | Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a oferit noi informații cu pirivire la stadiul lucrărilor de la imobilul din strada Blănari nr. 14. Acesta a transmis că se refac în întregime acoperișul și șarpanta în perioada următoare.

Noi informații despre imobilul din strada Blănari 14 anunțate de Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat, pe pagina de Facebook, că lucrările la imobilul din str. Blănari nr. 14, în care au funcționat celebrul Club A și Teatrul Godot, continuă.

În perioada următoare se vor reface în totalitate acoperișul și șarpanta pentru a opri infiltrațiile și a proteja interiorul imobilului. După ce se vor finaliza aceste lucrări, vor începe cele la structura de rezistență.

Primarul a mai spus că expertul tehnic a ales ca soluție de consolidare cămășuirea și armarea pereților. Din cauza faptului că imobilul este monument istoric, intervenția este aplicată doar pe interiorul imobilului, la fațada urmând să se realizeze lucrări speciale, care au în vedere specificul arhitectural.

Consolidarea imobilului de pe Blănari nr. 14 se realizează cu fonduri din PNRR, în urma unui proiect depus de AMCCRS. Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației este de 14,4 milioane lei.

PMB a început procesul de consolidare în luna februarie

PMB a început procesul de consolidare seismică și renovare energetică pentru blocul din strada Blănari 14 în luna februarie a acestui an.

Atunci când s-a anunțat începerea lucrărilor, Nicușor Dan a transmis că această clădire este încadrată în clasa I de risc seismic. Acesta a fost mesajul publicat pe Facebook de primar:

Am început consolidarea seismică și renovarea energetică a blocului din strada Blănari 14, aflată în Centrul Istoric.

Blocul din strada Blănari 14 a fost ridicat între anii 1934-1937 și a găzduit Clubul studenților de la Arhitectură. Imobilul se afla într-o stare avansată de degradare și este încadrat în clasa I de risc seismic. Clădirea rezidențială multifamilială are 5 etaje, incluzând spații comerciale la parter, Clubul A aflându-se la subsol.

În cadrul lucrărilor de consolidare se vor realiza următoarele:

  • reparații structurale,
  • va fi reparat acoperișul,
  • se va reface planșeul din beton de peste subsol din dreptul curții interioare.

Pentru reabilitarea termică a blocului:

  • se va anvelopa clădirea,
  • se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată,
  • se va înlocui instalația de distribuție a agentului termic.

Pentru instalațiile de iluminat din spațiile comune se vor utiliza surse regenerabile de energie, prin montarea de panouri fotovoltaice și va fi înlocuit/modernizat liftul.

Termenul pentru execuția lucrărilor este de 20 de luni.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies