Filmare din avion cu stadiul lucrărilor la autostrada Nădlac-Arad VIDEO

de:
23 iun. 2014
0 Afișari
Filmare din avion cu stadiul lucrărilor la autostrada Nădlac-Arad VIDEO

Filmarea aeriana a fost realizata prin contributiile utilizatorilor forumurilor: forum.peundemerg.ro si skyscrapercity.com.

Lotul 1 intre Nadlac si Pecica (22,22 km) a fost inceput in urma cu mai bine de doi ani de catre Romstrade, insa, odata cu scandalul arestarii patronului Nelu Iordache, contractul a fost reziliat, aminteşte Hotnews.ro. In documentatia de relicitare a tronsonului CNADNR preciza ca Romstrade a realizat circa 40% din lucrari. 

Dupa o procedura de relicitatie care a durat luni bune, pe 19 decembrie 2013, CNADNR a anuntat ca a atribuit contractul asocierii Astaldi – Max Boegl, cu termen de finalizare 12 luni pentru proiectare si executie. 

Ordinul de incepere a lucrarilor a venit la inceputul anului, iar in prezent lucrarile – asa cum reiese din clipul video de mai jos – sunt in stare avansata, existand sanse reale ca pana la finele anului lotul 1 sa fie terminat si deschis circulatiei. 

Cu toate acestea, Lotul 1 nu va putea fi folosit din cauza ca nu prevede un nod de descarcare a traficului la capatul dinspre Pecica. 

Acolo, nodul rutier este prevazut in cadrul proiectului pentru Lotul 2, un proiect extrem de tergiversat si al carui contract inca este departe de a fi semnat.

In ceea ce priveste Lotul 2, acolo lucrarile au fost executate in proportie de aproape 80% de catre constructorul Alpine. Cu toate acestea, companie austriaca a intrat in faliment, iar CNADNR a fost nevoita sa rezilieze contractul in ilie 2013.

Cu toate acestea, autoritatile au avut nevoie de aproape un an pentru a relicita lucrarea, publicand anuntul in SEAP abia pe 3 iunie.

Cookies