Stadiul lucrărilor de la Pasajul Olteniței-Popești Leordeni. „Va fi dat în trafic până la finalul anului”, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor

21 iul. 2022
1278 Afișari
Stadiul lucrărilor de la Pasajul Olteniței-Popești Leordeni. „Va fi dat în trafic până la finalul anului”, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor
Stadiul lucrărilor de la Pasajul Olteniței-Popești Leordeni. „Va fi dat în trafic până la finalul anului”, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor. Sursa foto: Captură Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a anunțat că Pasajul Olteniței-Popești Leordeni este în grafic și va fi dat în trafic la sfârșitul acestui an.

În ce stadiu se află lucrările de la Pasajul Olteniței-Popești Leordeni

„Pasajul Olteniței-Popești Leordeni este în graficul asumat de către antreprenor și va fi dat în trafic la finalul acestui an”, transmite Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a transmis un rezumat al lucrărilor la pasaj. Astfel:

  • S-au finalizat toate plăcile de suprabetonare pe grinzile de beton corespunzătoare tuturor rampelor de acces ale pasajului și continuă montarea liselor și turnarea grinzilor de parapet.
  • A fost finalizată montarea tablierului metalic și continuă cu îmbinările cu șuruburi și prin sudură.
  • Au început să fie montate predalele pe tablierul metalic în zona rampelor de urcare/coborâre dinspre și spre Berceni, dar și pe inelul central.
  • Continuă montarea lisei, turnarea grinzilor de parapet și a grinzilor de rezemare pentru plăcile de racordare la rampele de urcare/coborâre dinspre și spre Glina, urcare/coborâre dinspre și spre Berceni.
  • A fost decopertat sistemul rutier, s-a executat excavația, s-a turnat grinda de reazem pentru elementele prefabricate și continuă executarea drenului în zona rampei de acces – Oltenița.
  • Continuă lucrările pentru dublarea la 4 benzi a Centurii Bucureștiului spre Berceni, unde s-a executat încă 1 km de lărgire până la stratul de bază, s-au montat bordurile și s-a betonat trotuarul.
  • S-a finalizat construirea bazinului de retenție a apei pluviale din zona pasajului, care are o capacitate de acumulare a apei de 1000 mc și se lucrează la gura de vărsare în pârâul Câlnău.
  • S-a finalizat relocarea rețelelor electrice în totalitate.
  • Continuă să fie deviate utilitățile și lucrările de întregire a rețelei de canalizare pe zonele afectate de utilități.

Cookies