ARHIVA B365

Stadionul Naţional va avea parcare supraetajată îmbrăcată în iederă

Parcarea va fi construită de către Primăria Municipiului Bucureşti în cadrul Complexului Sportiv şi va asigura locurile de parcare necesare pentru fluxurile de vizitatori din timpul evenimentelor ce se vor desfăşura de pe stadion. De altfel parcarea îi va servi şi pe locuitorii cartierului Vatra Luminoasă, însă în afara competiţiilor sportive.

Parterul şi cele trei etaje, fiecare în suprafaţă de peste 7600 de metri pătraţi, sunt destinate parcărilor, spaţiilor de circulaţie şi lifturilor, iar terasa este destinată terenurilor de sport, vestiarelor şi biroului administrativ.

Imobilul va fi construit conform standardelor actuale aprobate la nivelul Uniunii Europene şi nu va fi închis cu pereţi verticali, proiectantul optând pentru varianta de balustrade de protecţie cu un parapet de beton şi plasă metalică pentru buna circulaţie a aerului natural. Faţadele exterioare ale clădirii vor fi din aluminiu pe care se va planta vegetaţie de tip iederă perenă care se va încadra cu zonele verzi din perimetrul noului parcaj auto.

Cu o suprafaţă de 10.800 metri pătraţi, terenul de pe parcajul supraetajat va fi destinat jocului de fotbal şi va fi realizat cu posibilitatea diversificării destinaţiei sale prin divizarea în patru zone mai mici în care se pot desfăşura meciuri de minifotbal, handbal, baschet şi tenis. Pentru protecţia jucătorilor şi atenuarea zgomotelor produse de căderea mingilor, podelele vor fi acoperite de covoare din cauciuc granulat de diverse culori şi cu marcaje longitudinale care vor delimita terenurile de sport.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button