Stadionul Naţional ”Lia Manoliu” refăcut: 1.400 de locuri de parcare la 55.000 de scaune VEZI CUM VA ARĂTA

de:
16 dec. 2010
6 Afișari
Stadionul Naţional ”Lia Manoliu” refăcut: 1.400 de locuri de parcare la 55.000 de scaune VEZI CUM VA ARĂTA

150 de milioane de euro investiţi, din banii municipalităţii, 55.000 de scaune şi 1.400 de locuri de parcare, acestea sunt cifrele de la baza noului Stadion Naţional ”Lia Manoliu”, despre care edilii promit că va fi gata cel târziu în luna martie 2011. Primarul general Sorin Oprescu a inspectat, joi, stadiul lucrărilor, iar la stadion şi-a făcut apariţia şi Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Preşedintele FRF a fost deranjat de culorile spălăcite a scaunelor (nuanţe pastelate de roşu, galben şi albastru), declarând că acestea n-au nimic de a face cu steagul României. În mod similar, în luna august, Sorin Oprescu declarase că ”roşul care este puţin portocaliu începe să mă streseze”, făcând referire la unele dintre scaunele de pe ”Lia Manoliu”.

”Dacă vom avea o iarnă blândă, stadionul va fi gata în februarie, în caz contrar va fi finalizat în luna martie”, a declarat Bogdan Hreapcă, directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei. Stadionul va avea o capacitate de 55.000 de locuri, însă va pune la dispoziţia vizitatorilor numai 1.400 locuri de parcare, supraterane, pe locul unei baze mai puţin folosite a RATB-ului. ”Biletele de categorie A vor veni cu loc de parcare asigurat, iar cei cu bilete din categoriile inferioare vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun”, a declarat Hreapcă pentru B365.ro.

”Ar fi fost nevoie de 11.000 – 12.000 de locuri de parcare”, şi-a exprimat Sorin Oprescu dezamăgirea legată de numărul insuficient de locuri de parcare, problemă pe care a pus-o pe lipsa terenului necesar pentru a face o parcare mai cuprinzătoare. ”Păstrez însă o rezervă, în sensul construirii a două parcări supraetajate, cu patru-cinci etaje, în laterele stadionului, dar asta numai în cazul în care vom constata că ele sunt cu adevărat necesare”, a schiţat edilul-şef al Capitalei. Bogdan Hreapcă îl contrazice însă, argumentând că cerinţele UEFA nu permit ca două obiective încadrate drept potenţiale ţinte a unor atacuri teroriste să fie construite în apropiere una de cealaltă. Cum atât stadionul cât şi parcările mari fac parte din această categorie de obiective, planul de rezervă a lui Oprescu nu este realizabil, a atras atenţia Hreapcă.

Odată finalizat, stadionul va intra sub administrarea unei companii private, atribuirea contractului urmând să se facă lunile următoare. Până în prezent, şase companii şi-au manifestat interesul pentru a intra într-un parteneriat public-privat cu Primăria Generală, a declarat Sorin Oprescu. Sarcinile companiei câştigătoare vor varia de la paza stadionului până la organizarea evenimentelor. ”Primăria va lua în jur de cincizeci şi ceva la sută din profit, iar compania care asigură managementul restul”, a explicat Oprescu cum vor fi împărţite încasările.


Cookies