LA MINE-N CARTIER

Stadionul Lia Manoliu s-a mai scumpit o dată

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă astăzi o suplimentare la costurile alocate construirii Stadionului Lia Manoliu, prin încă un act adiţional. De data aceasta este vorba de suma de 374.250,38 lei, acordată Asocierii LOUIS BERGER SAS& LOUIS BERGER GROUP INC &BERGER DEVINE YEGER, printr-un act adiţional atribuit la data de 15 martie 2010. Serviciile pentru care sunt suplimentate plăţile către asociere constau în consultanţă pentru modernizarea şi reabilitarea stadionului Lia Manoliu, mai exact dirigenţia de şantier aferentă stadionului.

La data de 18 septembrie 2010, Municipiul Bucureşti anunţa încredinţarea, fără licitaţie, a unui contract prin care se încheia un prim act adiţional la contractul din decembrie 2007, în vederea achiziţionării de servicii de arhitectură, servicii de inginerie specializată şi servicii de inginerie integrată, servicii de proiectare urbanistică şi peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, servicii de testări şi analize tehnice. Contractul a fost atribuit direct, autoritatea contractantă motivând, în anunţul de atribuire publicat pe site-ul SEAP, că  lucrările/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice, astfel încât actul adiţional a fost încheiat cu Asocierea dintre Louis Berger SAS & Louis Berger Group Inc. & Berger Devine Yaeger, cu sediul în Bdul Nicolae Titulescu din sectorul 1 al Capitalei. Valoarea actului adiţional de consultanţă se ridică la suma de 600.000 de lei, la care se adaugă încă 144.000 de lei reprezentând TVA.

Actul adiţional este făcut public după ce primarul Sorin Oprescu s-a plâns într-o scrisoare adresată prefectului Bucureştiului că, dacă bugetul Capitalei nu va fi votat în forma propusă de el, cu o sumă de 235 de milioane de lei alocată terminării lucrării, Primăria riscă să plătească despăgubiri de 10 milioane de euro firmei constructoare. Totuşi, cu ocazia unei vizite la şantier, Oprescu declara săptămâna aceasta că banii vor veni de la Guvern.

Costul Stadionul Lia Manoliu a ajuns în prezent la 736 milioane de lei. Contractul iniţial, semnat în 2007, prevedea un cost de doar 489 milioane de lei. Preţul lucrării a fost majorat însă prin trei acte adiţionale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button