Stadionul Giuleşti este finalizat în proporţie de 90%. Când va fi predat clubului Rapid

06 mai 2021
99 Afișari
Stadionul Giuleşti este finalizat în proporţie de 90%. Când va fi predat clubului Rapid

Stadionul Giuleşti este finalizat în proporţie de 90% şi urmează să fie predat pentru a fi folosit de Clubul Rapid.

Stadionul Giuleşti este finalizat în proporţie de 90%, iar Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a vizitat astăzi noua arenă, declarând că lucrările de reabilitare, pentru care s-au alocat aproape 165 de milioane de lei, au avansat „semnificativ”.

 

„Arena ar putea fi predată şi folosită de Clubul Rapid în curând. Stadionul este finalizat în proporţie de 90%, urmând să fie montate scaunele din tribune şi desfăşurate rulourile de gazon. După instalarea dotărilor, vor putea fi reluate activităţile de antrenament şi competiţii sportive. Preconizăm că vom putea preda stadionul la începutul lunii iulie”, a precizat Cseke Atilla.

În pofida situaţiei pandemice care a întârziat livrarea şi instalarea unor materiale provenite din import, obligaţiile asumate pentru Campionatul European de Fotbal din această vară vor putea fi onorate, a afirmat ministrul.

Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, dintre care peste 250 pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor, iar suprafaţa de joc va fi conformă cu normele impuse de UEFA, cu o zonă înierbată de 80 x 120 m, a explicat MDLPA.

Stadionul va cuprinde şi o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spaţii de cazare pentru sportivi şi spaţii administrative, dar şi spaţii dedicate publicului.

În Giuleşti vor putea fi organizate competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.

Investiţia a fost finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Cookies