ÎN BUCUREȘTI

Stadionul Arcul de Triumf va fi inaugurat pe 3 iulie. România – Argentina, primul meci de pe noua arena

Stadionul Arcul de Triumf va fi inaugurat pe 3 iulie cu meciul România – Argentina, a anuțat FRR pe site-ul oficial.

Stadionul Arcul de Triumf va fi inaugurat pe 3 iulie cu meciul test pe care naţionala de rugby îl va susţine cu Argentina, pe 3 iulie, de la ora 21:00.

„Este o veste extraordinară pentru toţi iubitorii rugbyului, ‘Stejarii’ revin acasă, mai mult, revin într-un meci de cel mai înalt nivel, cu una dintre cele mai bune echipe din lume. Doresc să mulţumesc ministrului Carol – Eduard Novak şi oficialilor Ministerului Tineretului şi Sportului pentru că au făcut posibilă disputarea acestui meci aici, iniţiind demersuri la UEFA pentru eliberarea mai rapidă a arenei care fusese închiriată de forul european pentru antrenamentele echipelor la EURO 2020”, a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.

”Stejarii” revin pe stadionul propriu după o pauză de trei ani, ultimul meci disputat pe Stadionul Arcul de Triumf fiind în 2017, cu Tonga, după care arena a intrat în proces de reconstrucţie.

România şi Argentina se întâlnesc la Bucureşti după 29 de ani, ultimul meci disputat aici fiind în 1992, când ”Pumele” s-au impus cu 21-18.

Argentina se află pe locul 9 în clasamentul mondial, în timp ce ”Stejarii” se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în cadrul grupelor Cupei Mondiale de Rugby, în 2003 şi 2011.

De asemenea, şi meciul cu Scoţia, din 10 iulie, va avea loc tot pe Stadionul Arcul de Triumf.

Stadionul Arcul de Triumf a costat 37 de milioane de euro și este a doua arenă finalizată dintre cele patru pe care România s-a angajat că le va moderniza pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti.

Și stadionul Rapid este aproape gata, iar Ghencea a fost prima arena finalizată dintre cele noi din București.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button