Stadionul Arcul de Triumf își deschide porțile. Iubitorii sportului sunt invitați la un adevărat festival multi-sportiv

21 iul. 2021
220 Afișari
Stadionul Arcul de Triumf își deschide porțile. Iubitorii sportului sunt invitați la un adevărat festival multi-sportiv
Sursa foto: CS Olimpia București

Ministerul Tineretului și Sportului a publicat în cursul zilei de miercuri un comunicat de presă prin care anunță inaugurarea complexului sportiv Arcul de Triumf printr-un festival multi-sportiv dedicat persoanelor de toate vârstele pasionate de sport și de un stil de viață sănătos.

Astfel, festivitatea de inaugurare a complexului sportiv Arcul de Triumf va avea loc duminică, 25 iulie, și va începe de la ora 11:00. Denumit „Ziua Porților Deschise la Stadionul Arcul de Triumf”, evenimentul a fost gândit drept un festival multi-sportiv, dedicat copiilor, tinerilor și adulților deopotrivă. Acest eveniment are ca scop transformarea acestui stadion într-o veritabilă „casă a sportului” pentru bucureșteni, pe care aceștia să o poată frecventa pentru a face sport în timpul liber.

”Duminică, 25 iulie, începând cu ora 11:00, Ministerul Tineretului şi Sportului organizează ‘Ziua Porţilor Deschise’ la Stadionul ‘Arcul de Triumf’, un eveniment dedicat copiilor, tinerilor, sportivilor şi iubitorilor de sport în aer liber.

Acesta va marca inaugurarea pentru publicul larg a Stadionului ‘Arcul de Triumf’ şi va fi organizat sub forma unui festival multi-sportiv. În raport cu strategia Ministerului Tineretului şi Sportului de a face din acest obiectiv o casă a sportului, deschisă publicului larg, ‘Ziua Porţilor Deschise’ are misiunea de a promova şi încuraja sportul de masă şi activităţile sportive recreative mai ales în rândul copiilor şi tinerilor”, au transmis reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, potrivit Agerpres.

„În acestă duminică, vino cu bicicleta la Arcul de Triumf!”, a declarat Eduard Novak

La inaugurarea Stadionului Arcul de Triumf va fi prezent și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. Acesta a declarat că se bucură de inaugurarea acestui complex sportiv, dar mai ales de deschiderea acestuia pentru publicul larg. De asemenea, Novak speră ca acest eveniment să fie doar primul dintr-o serie lungă de evenimente ce vor conține tabere și cantonamente, evenimente ce vor atrage ediție după ediție, an după an, un număr din ce în ce mai mare de oameni.

„Ziua Porţilor Deschise la Stadionul ‘Arcul de Triumf’ se poate numi şi ‘triumful sportului’. Mă bucur să ne aflăm în punctul în care Ministerul Tineretului şi Sportului inaugurează pentru public acest obiectiv atât de aşteptat.

Deşi are o tradiţie de peste 100 de ani, ne aflăm acum în faţa unui centru sportiv de excelenţă, cu dotări la cele mai înalte standarde. Acesta trebuie să fie deschis şi accesibil populaţiei, să fie o casă multifuncţională a sportului, unde să se organizeze şi evenimente sportive şi antrenamente, dar şi manifestări şi competiţii la care să participe oamenii care îşi doresc să fie activi.

Sper ca acest eveniment să fie primul dintr-o serie care va include şi tabere şi cantonamente dedicate celor mai populare sporturi, să capete un caracter repetitiv, cu creştere de durată de la un an la altul. În această duminică, vino cu bicicleta la Arcul de Triumf! Vom pedala împreună pentru triumful sportului şi al sănătăţii”, a declarat Eduard Novak.

Turul cu bicicletele din jurul stadionului Arcul de Triumf va restricționa traficul din zonă

Evenimentul de la stadionul Arcul de Triumf va avea loc între orele 11:00 și 18:00 și este organizat de Ministerul Tineretului și Sportului în colaborate cu mai multe federații și cluburi sportive. Între orele 11:00 și 12:00, doritorii sunt invitați de ministrul Eduard Novak la un tur cu bicicletele în jurul stadionului. Acest tur va fi organizat pe Bd. Mărășești, Aleea Primo Nebiolo, Șoseaua Pavel D. Kiseleff, Strada Alexandru Constantinescu, pentru a reveni pe Bd Mărășești. Prin urmare, traficul în zonă va fi restricționat temporar și parțial, doar pe durata acestui tur.

În cadrul acestui eveniment se vor respecta prevederile legale şi sanitare în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19. Accesul este liber, singura condiție impusă fiind respectarea regulamentului de participare care se regăseşte pe pagina web a MTS. Parcarea subterană a stadionului va fi deschisă şi gratuită pentru participanţii la eveniment pe durata desfăşurării acestuia, în intervalul orar 11:00-18:00.

Cookies