Stația de metrou Academia Militară a prins contur! Cum arată acum și cum va arăta: GALERIE FOTO

de:
02 oct. 2012
0 afișări
Stația de metrou Academia Militară a prins contur! Cum arată acum și cum va arăta: GALERIE FOTO

Staţia Academia Militară va fi amplasată în apropierea căminului Academiei Militare şi va avea cinci guri de acces pe peroane.

Aceasta este stația de la care va începe forarea tunelurilor, după ce vor fi finalizate lucrările la pereții stației. Mai întâi, are loc executarea pereţilor, apoi sunt construite incinta şi planşeul. Acesta va asigura continuitatea traficului la suprafaţă, astfel încât utilajele să poată săpa în subteran, fără ca lucrările să fie vizibile şi să afecteze populaţia – explica Ioan Ursu, responsabil tehnic cu execuţia pe întreg şantierul Magistrala 5, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor.

Metrorex dă asigurări că rectificarea bugetară care a tăiat fonduri inclusiv de la construirea magistralei M5 de metrou nu va afecta termenul lucrărilor. De la 380,9 milioane de lei, suma alocată iniţial pentru 2012, fondurile au fost reduse la 178,9 milioane de lei, în urma rectificării.

Șeful Metrorex, Gabriel Sburlan, a declarat pentru B365.ro că lucrările la magistrala 5 de metrou sunt în grafic şi că rectificarea bugetară nu va afecta ritmul de lucru. „Pentru acest an, finanţarea este asigurată. În acest moment, nu avem facturi sau lucrări neachitate. Oricum, va mai fi o rectificare bugetară în luna octombrie şi atunci se fac din nou regularizări”, a precizat Sburlan.Directorul companiei a explicat că graficele de execuţie la magistrala 5 de metrou au înregistrat anterior întârzieri de 2-3 săptămâni care însă nu se datorează rectificării bugetare. „Nu e vorba de bani. Este din cauza devierii reţelelor de utilităţi şi a defrişărilor de pomi care au fost făcute”, a menţionat Sburlan.

Magistrala M5 de metrou este cea mai mare investiție din ultimii 20 de ani inițiată în Capitală. Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Acesta va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei. Magistrala 5 de metrou îi va aduce pe călători din Drumul Taberei în centrul Bucureştiului în mai puţin de 15 de minute.

Fotografiile au fost realizate sâmbătă, 29 septembrie, de către fotografii Punctului de informare Magistrala 5.

Cookies