BAZAR

St. Patrick’s Day 2015: Paradă şi concerte în Centrul Vechi, de St. Patrick’s Day. PROGRAMUL

PROGRAM St. Patrick’s Day 2015

Incepand cu 2008 Asociatia Culturala Romano-Irlandeza a initiat organizarea anuala a Serbarii St. Patrick’s Day in aer liber, in capitala Romaniei, serbare ce a avut parte pana acum de o atentie deosebita atat din partea presei cat si a publicului.

A 8-a editie programata pentru 15 martie 2015, orele 17.00, se va desfasura in centrul istoric al Bucurestiului, in zona Lipscani-BNR, informează metalhead.ro.

Astfel, o scena amplasata in centrul Bucurestiului va fi gazda unui numar mare de artisti romani, irlandezi si maghiari care impreuna vor sarbatori Ziua Irlandei cantand, dansand si evocand buna dispozitie si spiritul vesel atat de caracteristic irlandezilor si romanilor deopotriva.

Incepand cu orele 16.00, in deschiderea propriu-zisa a spectacolului, artistii va invita sa va alaturati intr-o tinuta cat mai „verde” unei mici parade inedite ce va cutreiera stradutele principale ale Centrului Istoric in ritmuri inconfundabile de cimpoaie si tobe.

PROGRAM St. Patrick’s Day 2015

Parada va avea ca punct de plecare piateta din spatele BNR si urmand traseul Smardan-Selari-Covaci-Lipscani se va intoarce la scena, ca un preambul al inceperii spectacolului propriu-zis. Pe tot parcursul dupa-amiezii, publicul este poftit sa se fotografieze cu spiridusii care vor anima piata, iar cei dornici se vor putea bucura de cate un trifoi sau tricolor pictat pe obraz.

Incepand cu orele 17.00, pe scena va urca trupa de dans irlandez Irish Way urmata de un recital muzical cu Shannon Ceili Band.

Menestrelii grupului Truverii va vor incanta cu piese irlandeze din cele mai stravechi timpuri, urmand ca The Sorted Session sa relanseze invitatia la dans alaturi de SteySha Irish School of Dance. Recent infiintata formatie Jam Yard va interpreta cateva piese folk irlandeze iar odata cu lasarea serii, scena va fi preluata de membrii grupului Ad-Hoc.

PROGRAM St. Patrick’s Day 2015

Deja o prezenta cunoscuta pentru iubitorii muzicii irlandeze, trupa Blackbeers va zgudui piateta in ritmuri de Rock-Celtic iar programul artistic se va incheia cu un recital de muzica medieval-celtica interpretata intr-o forma inedita cu cimpoaie, tobe si instrumente arhaice sustinut de trupa Bordo Sarkany din Ungaria (trupa care va conduce si parada din deschiderea spectacolului).

Incepand cu orele 21.00, petrecerea va continua cu jam-session si open mic in St. Patrick Pub, unde sunteti invitati sa degustati din atmosfera atat de specifica unui pub irlandez.

Spiritul irlandez de sărbătoare va umple deja de pe 13 și 14 martie Centrul Vechi din Capitală prin paradele inedite: trupe de cimpoieri, mascote Leprechaun și spiriduși se vor plimba pe străduțe și vor invita trecătorii la distracție, în ritmuri inconfundabile de cimpoaie și tobe. De asemenea, vor avea loc concerte în câteva din puburile partenere.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button