Culmea Bucureştiului: sute de oameni din cartierul Titan refuză locuri de parcare

de:
11 aug. 2011
0 Afișari
Culmea Bucureştiului: sute de oameni din cartierul Titan refuză locuri de parcare

Parcarea supraterană, cu parter şi un etaj, urmează să fie construită de Primăria Sectorului 3 pe str. Câmpia Libertăţii, între str. Baba Novac şi str. Liviu Rebreanu, vizavi de Parcul Titan.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii menţionat, parcarea va avea în total 255 de locuri, din care 132 de locuri la parte şi 123 la etaj. Investiţia este estimată de autorităţi la suma de 3.522.894 euro, aceasta urmând să fie realizată în termen de un an.

Construcţia parcării a stârnit însă nemulţumirea mai multor cetăţeni care locuiesc în apropierea Parcului Titan. Florica Cristea, reprezentanta a 650 de locatari din zonă, a anunţat la ultima şedinţă de Consiliu Local Sector 3 că va strânge semnături pentru a se opune contruirii viitoarei parcări supraetajate. „Noi nu dorim această parcare şi, în sprijinul acestei idei, vom veni cu semnăturile noastre, ale locatarilor. În primul rând, această parcare vreti să o construiţi pe spaţiul verde. Nu suntem de acord cu aşa ceva”, a argumentat bucureşteanca Florica Cristea care a solicitat explicaţii privind locaţia aleasă de autorităţi.

În replică, reprezentanţii administraţiei publice locale susţin că nu va fi distrus spaţiul verde, parcarea urmând să fie amplasată pe un teren deja betonat unde, în urmă cu mai mulţi ani, au existat garaje particulare improvizate. „Prin amenajarea acestei parcări, cu parter şi un etaj, deci nu este un ditamai blocul de parcare care se ridică acolo, se asigură pentru toţi locatarii din zonă, respectiv din blocul în care dumneavoastră locuiţi, locuri de parcare, de resedinţă, iar locurile suplimentare, respectiv, încă un etaj de parcări, va putea fi utilizat de lumea care vine să viziteze Parcul Al.I.Cuza.  Lucrările nu vor afecta niciun metru pătrat de spaţiu verde de acolo, mai mult decât atât, vor contribui la creşterea valorii apartamentelor pentru că veţi avea locuri de parcare în spaţii complet amenajate. Nu vi se aduce lângă bloc niciun fel de nenorocire, distanţa faţă de blocul în care locuiţi dumneavoastră este arhi suficientă, la vreo 17 metri, dacă nu mă înşel, de laterala blocului. Nu se obturează vederea nici unui apartament, nu se taie niciun copac şi este o utilitate civilizată care se aduce în zonă”, a explicat arhitectul-şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu.

Cu toate acestea, bucureşteanca a susţinut că nu doreşte realizarea parcării în cartierul în care ea locuieşte, solicitând să fie schimbat amplasamentul. „Ceea ce spuneţi dumneavoastră sună, într-adevăr foarte frumos, numai că nu este necesar, eu vă spun, că noi nu dorim aşa ceva. Există un complex la Rucăr, un beton nefolosit acolo, care se poate face parcare. De ce să construim într-un loc frumos? Nu este nevoie de aşa ceva. Noi nu ne dorim aşa ceva. Faceţi unde se poate”, a precizat Florica Cristea.

De cealaltă parte, autorităţile locale spun că investiţia se justifică. „Este nevoie de acest lucru pentru că în zona parcului Al.I.Cuza nu există suficiente locuri de parcare. Aveţi încredere că va fi o treabă serioasă, care vă repet, va creşte atât valoarea zonei cât şi valoarea intrinsecă a fiecărui apartament din zonă”, a motivat arhitectul-şef Dumitraşcu.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Sector 3 privind aprobarea amplasamentului şi a investiţiei în parcarea supraterană din str. Câmpia Libertăţii a fost aprobat cu 16 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 1 „abţinere”.

Cookies