SRL-ul „vinde orice”, abonat la licitaţiile RATB

de:
13 nov. 2012
1 Afișari
SRL-ul

Firma SC Denis Technology SRL a câştigat, în 2007, 9 licitaţii organizate de RATB. Un mai târziu, SRL-ul a mai câştigat alte 15 licitaţii de la RATB, iar în 2009 i-au fost adjudecate 30 de licitaţii. În 2010, firma a mai câştigat 14 licitaţii, iar în 2011 i-au mai fost adjudecate alte 12 licitaţii. De la începutul acestui an şi până în prezent, SRL-ul a mai câştigat alte 18 licitaţii de la RATB. Recordul de licitaţii stabilit de acest SRL a fost atins pe 1 iunie 2012, când firma a câştigat trei licitaţii, într-o singură zi. În total, în cinci ani, SC Denis Technology SRL a câştigat 98 de licitaţii, reuşind astfel să fenteze criza ce a falimentat zeci de mii de afaceri. Aceasta nu este, însă povestea unei companii de succes, ci este un caz „clasic” de afacere cu bani publici, în care o companie, în acest caz SC Denis Technology SRL, face legea cu bugetul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, scrie incomemagazine.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, din 2007 şi până în prezent, SC Denis Technology SRL câştigă, pe bandă rulantă, mare parte dintre licitaţiile organizate de RATB. Firma achiziţionează, de la diverşi furnizori, produsele ce fac obiectul licitaţiilor şi le revinde, cu un adaos comercial de circa 10% – 15%, către RATB. Această firmă licitează pentru orice are nevoie RATB – de la importul de piese pentru parcul auto până la ciment, mixtură asfaltică sau piese din bronz – şi câştigă, chiar dacă produsele sale sunt cu 10-15% (cât este adaosul comercial) mai scumpe decât piaţa. Astfel, RATB, o instituţie care funcţionează în pierdere şi beneficiază, anual, de subvenţii de circa 500 de milioane lei, ajunge să cumpere la licitaţie piese de schimb mai scumpe şi cu 15% faţă de preţul pieţii.

Acţionarul principal al SRL-ului care câştigă toate licitaţiile de la RATB este omul de afaceri Sorin Gangler, despre care se ştie că este membru PSD. Totuşi, la cum au evoluat afacerile în guvernarea PDL, se pare că a reuşit să socializeze şi cu șefii portocalii. Proprietarul SC Denis Tehnology, spune că îşi spulberă concurenţa la orice licitaţie de la RATB printr-un preţ competitiv. „Este adevărat, intermediez vânzarea de produse, iar adaosul comercial este între 10% şi 15%. La ultima licitaţie, cea pentru articulaţii, diferenţa dintre firma mea şi cea care a licitat a fost de 400.000 de euro. E ceva, nu? Firma era furnizoarea RATB-ului de 10 ani. Eu ştiu unde să caut ca să găsesc un preţ competitiv”, a explicat Sorin Gangler.

SC Denis Tehnology SRL a fost înfiinţată în 2003 şi are ca principal obiect de activitate comerţul cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule. Firma are 40 de angajaţi, iar în 2010 a raportat un profit de peste 5,75 milioane lei.

Cookies