SRI și STS, invocate de Sorin Oprescu, în instanță

de:
21 sept. 2015
0 Afișari
SRI și STS, invocate de Sorin Oprescu, în instanță

Edilul suspendat al Capitalei a încercat să îi convingă pe judecători că un ofițer SRI l-ar fi anunțat despre arestarea sa.

Oprescu a declarat, în instanță, „că i-a spus domnului Popa (Bogdan Cornel Popa, șeful Administrației Cimitirelor – n.r.) să nu mai vină cu Grenadă (fostul său șofer – n.r.) la Ciolpani, deoarece înainte cu, două, trei zile la inculpat în birou a venit dl. Sasu cu o rugăminte domestică, însoțit de un prieten ofițer SRI care avea o rugăminte tot pentru o problemă domestică și l-au întrebat daca știe ceva de Grendă, iar ofițerul i-a spus că acesta ar putea avea probleme și să aibă grijă”.

CITEȘTE ȘISorin Oprescu, anunțat PE SURSE de jurnaliști și politicieni, că era urmărit de procurorii DNA

Întrebat de ce deținea un aparat de bruiaj al interceptărilor telefonice, Oprescu a afirmat că l-ar fi primit de la un „consilier general” de la STS, aparat pe care nu l-a folosit vreodată. Nu a nominalizat, însă.

Primarul general a încercat astfel să îi convingă pe judecători că nu ar fi luat mită, în condițiile în care până și oameni din serviciile de informații și rivali politici l-au tot avertizat că instituțiile statului îl monitorizează, informează profit.ro.

CITEȘTE ȘI: DNA, solicitare din partea Curții de Apel București, de a verifica clinicile lui Sorin Oprescu

Cu toate acestea, Curtea de Apel București a respins contestația lui Sorin Oprescu la măsura arestului preventinv, menținându-l în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

Cookies