ARHIVA B365

Istvan Attila, extremistul maghiar care plănuia atacul cu bombă la Tg. Secuiesc, ARESTAT

Ovidiu Marincea, consilierul directorului SRI, a declarat, marți, că viața cetățenilor nu a fost pusă în pericol nicio clipă, în contextul în care suspectul era în atenţia instituţiei. „Există un dispozitiv explozibil improvizat care ar fi avut efecte extrem de grave dacă ar fi fost detonat, s-ar fi soldat cu victime, însă nu am detalii despre ce dispozitiv este vorba. Nu a ajuns să fie plantat acolo în mulțime. (…) A fost tot timpul în atenția noastră. Nu a fost pusă în pericol nicio secundă integritatea sau viața cetățenilor români”, a spus Ovidiu Marincea la B1 Tv.

Potrivit Antena 3, procurorii îl urmăreau pe cetăţeanul maghiar suspect în acest caz de două luni. Beke Istvan Attila are şi cetăţenie română. El a fost adus la structura centrală a DIICOT marţi, la ora 16.45. Mai multe detalii AICI.

„La data de 1 decembrie, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativa la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale (…) și nerespectarea regimului materiilor explozive (…) privind prevenirea și combaterea terorismului, se arată în comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Potrivit anchetatorilor, există date că inculpatul, membru marcant al extensiei în România a structurii naționalist-extremiste HVIM Ungaria, ce are ca obiective revizionist-separatiste, printre care realizarea, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetățenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare și împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului „Ținut Secuiesc”, și-a asumat, și ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button