SRI cere un teren de 20.000 mp din incinta spitalului CF nr. 2 din Capitală

de:
27 ian. 2015
6 Afișari
SRI cere un teren de 20.000 mp din incinta spitalului CF nr. 2 din Capitală

Serviciul Roman de Informatii a cerut secretarului de stat Dragos Titea, cedarea unei suprafete de 20.000 mp si a unei cladiri din patrimoniu spitalului CF 2, din nordul Bucureștiului, unul din cele mai valoroase active din subordinea Ministerului Transporturilor, informeaza Ziuanews.ro.

Consiliul medical al spitalului clinc CF 2 a respins solicitarea de transfer a terenului de 20.000 mp si a unei clădiri din cadrul unitatii medicale Serviciului Roman de Informatii.

Denisa Popovici, lider de sidicat SANITAS din spitalul CF 2, a propus ca salariatii din fiecare sectie a unitatii medicale sa isi exprime optiunea prin semnatura pentru refuzul de a fi cedat terenul si cladirea spitalului CF 2 SRI-ului. In sectiile spitalui CF 2 s-au distribuit listele pentru semnaturi de dezacord privind cedarea acestui patrimoniu de milioane de euro. Peste 90% din angajatii spitalului CF 2 au semnat listele, iar conducerea unității medicale a anunțat oficialii Ministerului Transporturilor ca nu detin 20.000 mp patrati de teren disponibil și nicio clădire disponibila pentru SRI. „Există o policlinică pe Calea Grivitei, administrată de spitalul CF 2. Am propus conducerii Ministerului Transporturilor să treacă această policlinică în administrarea celor de la SRI”, a explicat liderul de sindicat.

Pozitia Ministerului Transporturilor:

Având în vedere articolele publicate recent în presă cu privire la transmiterea în administrarea Serviciului Român de Informații – SRI a unui teren cu suprafața de 20000 mp din incinta Spitalului Clinic CF nr. 2 București, în vederea edificării unui spital clinic de urgență, Ministerul Transporturilor face următoarele precizări:
– Adresa transmisă de către SRI, Ministerului Transporturilor are în vedere analiza posibilității transferului în administrarea SRI a suprafeței menționate și nu crează în sarcina ministerului o obligație în acest sens;
– În prezent solicitarea se află în analiză, la nivelul direcţiilor de specialitate ale MT.

Cookies