Luni, 17 ianuarie 2022, Serviciul Român de Informații a anunțat că face angajări și a publicat și Ghidul Candidatului. În document sunt detalii despre posturile scoase la concurs, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească candidații.
SRI angajează și a publicat Ghidul Candidatului. Ce posturi sunt scoase la concurs. Dacă îți dorești de mult să te angajezi în domeniu, acum este momentul. Bine, nu chiar acum, mai întâi trebuie să citești ghidul de 44 de pagini.
SRI angajează și a publicat Ghidul Candidatului
Într-o postare publicată pe pagina de Facebook, SRI îi anunță pe internauți că se fac angajări în cadrul instituției, iar înscrierile sunt deschise.
De asemenea, Serviciul Român de Informații a publicat și Ghidul Candidatului. Documentul face clarificări și aduce răspunsuri pentru întrebările cele mai comune, primite în ultimii ani de la candidați, cum ar fi:
- „Sunt oare potrivit pentru a lucra în SRI?”
- „Ce presupune selecția?”
- „Cum voi fi pregătit pentru a lucra în SRI?”
- „Care este pachetul de beneficii?”
- „Ce obligații voi avea?” – SRI recunoaște că nu primește prea des această întrebare, dar consideră ca fiind util să o introducă în listă.
Instituția le mai transmite viitorilor candidați să parcurgă ghidul și să evalueze care dintre specializări li s-ar potrivi. Pentru detalii suplimentare puteți trimite un mail la adresa hr[at]sri.ro.
- Îți recomandăm să citești și:
Ce posturi sunt scoase la concurs
Categoriile de posturi sunt următoarele:
- Ofiţer operativ;
- Ofiţer analist;
- Specialist IT&C;
- Specialist lingvist;
- Luptător antiterorist;
- Personal care îndeplineşte atribuţii administrative (ofiţeri, subofiţeri, salariaţi civili).
Dacă vrei să te angajezi la SRI, potrivit legii și normelor interne specifice instituției, trebuie să îndeplinești următoarele criterii:
- trebuie să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
- să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată sau să nu fi fost condamnat penal;
- să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în Serviciul Român de Informații;
- să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în Serviciul Român de Informații;
- să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditată; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare, iar pentru altele se cer doar studii liceale;
- să nu fii consumator de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive ori dopante, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi ilegale cu astfel de produse; În interviurile de selecţie şi de securitate, SRI evaluează punctual şi cu atenţie interacţiunile anterioare cu astfel de substanţe. „Suntem conştienţi de amploarea acestui fenomen, însă rigorile normative şi specificul organizaţiei ne obligă să acordăm acces la date clasificate exclusiv persoanelor care nu se expun unor situaţii vulnerabilizatoare sau care ar putea afecta discernământul. Lipsa sincerităţii cu privire la orice aspect, pe parcursul oricărei etape de selecţie, reprezintă motivul principal al respingerii candidaturilor”, potrivit SRI.
- să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a țării, potrivit nevoilor SRI.
Ghidul Candidatului SRI poate fi accesat AICI.