SRI a cerut expulzarea a opt persoane din Orientul Mijlociu, prinse în Bucureşti

de:
24 aug. 2012
0 Afișari
 SRI a cerut expulzarea a opt persoane din Orientul Mijlociu, prinse în Bucureşti

Serviciul Român de Informaţii a cerut declararea ca indezirabile a opt persoane care provin din Orientul Mijlociu, acestea fiind bănuite că fac parte din organizaţia teroristă Hamas, informează Realitatea TV. 

„Intenţia acestora era de a constitui o structură de sprijin pentru o activitate de migraţie integrală”, a declarat la Realitatea TV Sorin Sava, purtător de cuvânt SRI. Operaţiunea SRI de identificare a celor opt persoane s-a desfăşurat între lunile aprilie şi august, a mai spus Sorin Sava. 

La data de 22 august, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, a sesizat Curtea de Apel Bucureşti „pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, pentru motive de securitate naţională”.

„În cauză au rezultat indicii privind desfăşurarea de către aceste persoane de acţiuni subversive în favoarea unor grupuri considerate teroriste de către organismele internaţionale”, a precizat sursa citată.

Astfel, în perioada aprilie – august 2012, cele opt persoane au urmărit verificarea posibilităţilor de constituire în România a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migrare ilegală ce puteau fi accesate de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional.

 
Cookies