Sprijin pentru 70 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie specială din Sectorul 3

08 feb. 2021
25 Afișari
Sprijin pentru 70 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie specială din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 prin DGASPC 3 oferă sprijin în implementarea proiectului "Leaving Care - Integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie specială din regiunea Bucureşti-Ilfov", de către Asociaţia SOS Satele Copiilor România.

Proiectul este cofinanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, iar pentru implementare Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 oferă sprijin, în calitate de partener, alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

70 de tineri vor beneficia de acest proiect

Astfel, 70 de tineri din Bucureşti-Ilfov vor face parte din acest proiect şi vor beneficia, în funcţie de nevoile lor, de consiliere socială, psihologică, terapii, educaţie pentru formarea deprinderilor de viaţă independentă, acces la servicii medicale, suport şcolar şi sprijin pentru locuire, până în august 2023. Concret, tinerii vor fi susţinuţi pentru ca tranziţia la viaţa independentă să fie una optimă, iar ei să reuşească să se integreze cât mai uşor, se arată într-un comunicat.

Proiectul este o continuare firească a demersurilor Asociaţiei SOS Satele Copiilor România, din ultimii ani, cu privire la situaţia tinerilor din sistemul de protecţie şi a măsurilor ce trebuie implementate urgent la nivel naţional.

Acest proiect este o ocazie de a pune în aplicare cunoştinţele acumulate şi de construire de demersuri comune – ONG-uri, autorităţi, care să ne conducă înspre acelaşi obiectiv: o tranziţie lină, sigură şi sustenabilă pentru cât mai mulţi tineri care părăsesc sistemul de protecţie specială.

Cookies