ÎN BUCUREȘTI

Sprijin financiar pentru familiile fără posibilități din Sectorul 6. Ciprian Ciucu se implică direct

Consiliul Local Sector 6 a aprobat, în şedinţa de joi, acordarea de sprijin financiar pentru familii care nu au posibilitatea să le ofere copiilor îngrijirea corespunzătoare.

Hotărârea a fost adoptată cu 26 de voturi „pentru”.

„Se aprobă derularea şi finanţarea în cuantum maxim de 300.000 lei din bugetul local al Sectorului 6, în anul 2021, a proiectului ‘Prestaţii financiare excepţionale pentru familii care nu au posibilitatea de a acorda copiilor îngrijirea corespunzătoare’, desfăşurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6”, prevede hotărârea.

Durata proiectului este de 8 luni

Acesta prevede acordarea de bonuri valorice, în cuantum de maxim 400 lei/copil, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, haine, rechizite, produse de igienă şi de îngrijire pentru copii aflaţi în familii care, din cauza lipsei resurselor financiare, nu le pot asigura satisfacerea nevoilor de bază.

De asemenea, va fi acordat sprijin de maxim 4.000 de lei, o singură dată, familiilor cu copii care nu reuşesc să le asigure acestora condiţii adecvate de creştere şi dezvoltare.

Hotărârea menţionează oferirea de suport de maxim 8.000 lei, o singură dată, familiilor care traversează o situaţie excepţională ce pune în pericol sănătatea, integritatea, dezvoltarea copilului/ copiilor.

Al patrulea obiectiv al proiectului este acordarea de bonuri valorice şi/ sau bani, în cuantum de maxim 500 lei/ caz, pentru o perioadă de maxim 8 luni (suma totală alocată pentru un caz va fi în cuantum de maxim 4.000 de lei), femeilor gravide şi/sau mamelor/părinţilor care au în îngrijire copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani.

Grupurile ţintă ale proiectului sunt reprezentate de copii şi familii din categorii sociale vulnerabile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button