Spoturile lui Connect-R, Buzdugan și Puric pentru înscrierea la ora de religie, recomandate de CNA

de:
03 mart. 2015
1 Afișari
Spoturile lui Connect-R, Buzdugan și Puric pentru înscrierea la ora de religie, recomandate de CNA

Campania a venit ca urmare a deciziei Curții Constituționale ca ora de religie să se poată ține numai în baza unei solicitări scrise din partea părintelui elevului, scrie paginademedia.ro.

Patriarhia Română și Asociația Părinți pentru Religie au realizat astfel trei spoturi de informare a populației cu privire la faptul că, până la data de 6 martie 2015, elevii majori, respectiv, părinții și tutorii legali instituiți pentru elevul minor pot depune cerere pentru participarea la ora de religie.

În spoturi apar personalități precum Ana Blandiana, Dan Puric, Connect R, Daniel Buzdugan, Liana Stanciu, Sofia Vicoveanca și Elisabeta Lipă.

Florin Gabrea și Radu Călin Cristea, membri CNA, au votat împotriva acestor recomandări. „Chestiunea cu ora de religie e o foarte aprinsă dezbatere publică. Părerea mea este că deși înțeleg buna credință a mesajului, din toate cele 3 spoturi, partea de informații este încărcată în favoarea orei de religie. Eu aș spune că pur și simplu CNA-ul nu ar trebuie să intervină într-o discuție publică care nu este tranșată. Eu nu cred că aceste spoturi au o componentă de informare, ci una de convingere”, și-a justificat Radu Călin Cristea votul.

 

Cookies