Spotlight se întoarce pe Calea Victoriei. Clădiri iconice și monumente istorice din București vor avea o nouă înfățișare pe parcursul festivalului de artă vizuală

20 mart. 2023
672 afișări
Spotlight se întoarce pe Calea Victoriei. Clădiri iconice și monumente istorice din București vor avea o nouă înfățișare pe parcursul festivalului de artă vizuală
Spotlight se întoarce pe Calea Victoriei. Clădiri iconice și monumente istorice din București vor avea o nouă înfățișare pe parcursul festivalului de artă vizuală. Sursa imagine: Inquam Photos / Alberto Groșescu

Spotlight, Festivalul Internațional al Luminii se întoarce la București, pe Calea Victoriei, cu o nouă ediție: Geometry of the City. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile din luna aprilie, iar clădiri iconice și monumente istorice își vor schimba înfățișarea prin intermediul sesiunilor de video mapping, proiecții de light art și instalații multimedia.

Spotlight revine în București, pe Calea Victoriei & sediul ARCUB

A șaptea ediție a Spotlight revine în București în perioada 21-23 aprilie 2023. Anul acesta, tema Festivalului Internațional al Luminii este Geometry of the City.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, alături de Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public – Monument For.

Începând cu anul acesta, Spotlight a devenit membru al celei mai ample rețele internaționale de festivaluri ale luminii: The International Light Festivals Organisation. Astfel, Bucureștiul are ocazia să se conecteze cu cele mai mari orașe ale lumii care găzduiesc evenimente spectaculoase de new media în spațiul public, transmite ARCUB într-un comunicat de presă.

21-23 aprilie 2023

Între 21 și 23 aprilie 2023, Spotlight și-a propus să schimbe geometria orașului printr-o experiență multimedia imersivă creată de mai mulți artiști din Olanda, Franța, Austria, Ungaria și România.

Vreme de trei zile, bucureștenii și turiștii vor avea ocazia să se bucure de sesiuni de video mapping, proiecţii de light art și instalații multimedia prezentate în premieră. Acestea vor da o nouă înfățișare clădirilor simbol, monumentelor de pe Calea Victoriei, dar și sediului ARCUB.

Save the Date!

Bucureștiul vibrează altfel între 21 și 23 aprilie, la cea de-a șaptea ediție Spotlight – Geometry of the City.

Revenim în curând cu mai multe detalii, transmite ARCUB.

Amintim că, anul trecut, Spotlight a fost organizat în perioada 14-16 octombrie 2022 și a marcat închiderea proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă Urbană”.

Anul acesta, Spotlight pare să marcheze activarea zonelor din cadrul proiectului „Străzi deschise”, Festivalul Luminii fiind organizat cu o săptămână înainte de promenada urbană. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat la sfârșitul lunii februarie că „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană 2023” a primit aprobarea din partea Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, iar evenimentul va începe la data de 29 aprilie.

Cookies