Spotlight revine pe Calea Victoriei. Arcul de Triumf se alătură festivalului de artă vizuală în aer liber din București

04 oct. 2022
11888 Afișari
Spotlight revine pe Calea Victoriei. Arcul de Triumf se alătură festivalului de artă vizuală în aer liber din București
Sursa foto: Facebook/ Spotlight Festival/ Petru Ivu

Spotlight revine pe Calea Victoriei din București. Evenimentul se desfășoară între 14 și 16 octombrie, iar Arcul de Triumf se alătură programului. Ediția este dedicată în întregime artiștilor din România.

Spotlight închide proiectul „Străzi deschise-București”

Este unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București.

Spotlight 2022 marchează închiderea proiectului „Străzi deschise-București, Promenadă Urbană”. Astfel, vreme de 3 zile (între 14 și 16 octombrie), începând cu ora 19:00, festivalul Spotlight animă Calea Victoriei, între Ateneul Român şi Cercul Militar Naţional, cu instalaţii artistice spectaculoase, proiecţii de video mapping, holograme, expoziţii şi instalaţii interactive.

Arcul de Triumf se alătură acestei ediții cu un eveniment aniversar ce marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea monumentului. Astfel, bucureștenii vor avea ocazia să urmărească un spectacol de video-mapping.

„După cinci ediţii care au prezentat un mix de creaţii internaţionale şi creaţii ale artiştilor locali, Spotlight prezintă în 2022 cele mai recente proiecte de new media din România, proiecte cu participări la festivalurile internaţionale de profil”, transmite ARCUB.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, la ora 19:00 și se încheie la ora 23:00.

Calea Victoriei

Pe Calea Victoriei, programul din cadrul Spotlight începe la ora 19:00 și îi invită pe bucureșteni să descopere locuri importante din Capitală ce vor fi transformate cu ajutorul proiecțiilor video-mapping, precum: Cercul Militar Național și Teatrul Odeon.

Statuia lui Mihai Eminescu din parcul Ateneului Român şi statuia ecvestră a lui Carol I din Piaţa Revoluţiei vor prinde viaţă printr-un spectacol de lumini şi sunet în ambele seri de festival. Aceste spectacolele sunt create de „MONUMENT for” în cadrul programului „Statui Vii”.

Pe traseul de pe Calea Victoriei, de la Ateneul Român până la Cercul Militar Naţional, vor fi holograme, instalaţii şi expoziţii interactive. Și în 2022, instalaţia Discoballs revine în faţa magazinului Muzica, unde Radio Europa FM va mixa muzică în toate cele 3 zile de festival.

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf se alătură ediției Spotlight 2022 în ultimă seară a festivalului. Se împlinesc 100 de ani de la inaugurarea monumentului, iar „MONUMENT for” a creat un moment special pentru această ocazie.

„Evenimentul dedicat Centenarului Arcului de Triumf va transforma exteriorul monumentului într-un spectacol de video-mapping completat, la interior, de o expoziție tematică legată de istoria vremii și un performance menit să creeze un itinerar istoric emoționant”, transmite sursa citată.

Pagina de Facebook a evenimentului, AICI.

Cookies