BAZAR

SPOTLIGHT începe JOI. Bucharest International Light Festival pune orașul sub lumina reflectoarelor

Zoli Toth Project si britanicii de la Lords of Lightning sunt primii artisti care vor prezenta Capitala intr-o alta lumina, din centru si pana-n cartiere. Astfel,  un show dinamic si captivant da startul Festivalului: Lords of lights este un spectacol ce pune in scena puterea electricitatii, la limita dintre realitate si fantezie. Eroii fantastici ai acestei instalatii folosesc bobina Tesla pentru a-si arunca fulgere, se arata intr-un comunicat.

Spotlight Festival va fi deschis de Zoli TOTH Project cu un fragment din #COCOON – cel mai nou show marca Zoli TOTH Project, un spectacol plin de dinamism si energie. Dupa evenimentul de deschidere, instalatiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrala Universitara si Piata Natiunile Unite, in perioada 5-8 mai, intre orele 20:30 si 23:00.

Printre atractiile din acest an se numara si video-mapping-ul realizat de Mindscape Studio, Oda Bucuriei, care marcheaza Ziua Europei (9 mai). Cercul Militar va fi scena unui poem vizual de forme si culori spus pe acordurile lui Ludwing van Beethoven, in a patra miscare a Simfoniei a 9-a. O alta instalatie de neratat este
cea realizata de artistii romani de la Aural Eye Visions Studio, proiectata pe cladirea BCR. „Holo face” este o holograma de proportii uriase, care va ofera ocazia sa controlati chipul unui zeu de lumina, urias ca dimensiuni si prezenta.

Anul acesta, Spotlight sta sub semnul candidaturii orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Prioritatile Bucuresti 2021, printre care accesul la arta si migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia orasului, se oglindesc si in programul festivalului: Spotlight va fi prezent si in cartierele bucurestene, prin iluminarea arhitecturala a unor cladiri emblematice – Foisorul de Foc, Colegiul National „Gheorghe Sincai”, Statuia geniului „Leul”. 

Spotlight Festival este o reprezentare perfecta a valorilor si a mesajului pe care ne dorim sa le transmitem. In afara de prestigiul si notorietatea pe care le-a castigat, in afara de artistii de prima mana pe care ii aduce impreuna, Spotlight Festival reuseste sa puna in lumina lucrurile frumoase care ne inconjoara si ne bucura prin abordari inedite, provoc?nd practic la reinventare! Suntem onorati
sa fim parte a acestui festival„, au spus cei de la Zoli TOTH.

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button