Splaiul Unirii ar putea fi reamenajat cu 30 de milioane de lei. Negoiță vrea și două fântâni arteziene în 2 parcuri din S3, tot cu 30 de milioane de lei

25 apr. 2023
1899 Afișari
Splaiul Unirii ar putea fi reamenajat cu 30 de milioane de lei. Negoiță vrea și două fântâni arteziene în 2 parcuri din S3, tot cu 30 de milioane de lei
Splaiul Unirii ar putea fi reamenajat cu 30 de milioane de lei. Negoiță vrea și două fântâni arteziene în 2 parcuri din S3, tot cu 30 de milioane de lei. Sursa foto: Agerpres

Primarul Sectorului 3 a inițiat mai multe proiecte de hotârăre ce ar urma să fie votate în ședința de miercuri, 26 aprilie, a Consiliului Local al S3. Astfel, Splaiul Unirii, între Bd. Mărășești și Calea Vitan, ar putea fi reamanajat cu 30 de milioane de lei, iar două fântâni ar urma să fie construite în două parcuri din S3, tot cu 30 de milioane de lei.

Splaiul Unirii ar putea fi reamenajat

Robert Negoiță, inițiatorul proiectului pentru reamenajarea Splaiului Unirii, spune că acesta este necesar deoarece în zonă nu există spații publice, promenade și nici zone de relaxare. Totodată, suprafețele de spații verzi de-a lungul râului Dâmbovița sunt scăzute în prezent, potrivit buletin de București.

Lucrările de remanajare vor rezolva aceste probleme prin:

  • crearea unei zone de promenadă în lungul albiei râului Dâmbovița,
  • creșterea suprafeței de spațiu verde din Sectorul 3,
  • creșterea suprafeței de piste de biciclete,
  • îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul se numește „Reamenajarea peisagistică și regenerare în vederea creșterii atractivității zonei urbane Splaiul Unirii” și a fost elaborat de asocierea S.C. QUADRATUM ARCHITECTURE S.R.L. -S.C. YARDMAN S.R.L. – S.C. EURO BUILDING IDEA – S.R.L. – S.C. EAST WATER DRILLINGS S.R.L- SC VEGO CONCEPT ENGINEERING SRL.

Fântâni arteziene în două parcuri din Sectorul 3

Cele două fântâni arteziene ar urma să fie construite în Parcul Teilor și Parcul Alexandru Ioan Cuza. Cea mai scumpă – 20 de milioane de lei, ar urma să fie amplasată în Parcul A. I. Cuza, pe Lacul Titan, între pod și insula Pensionarilor.

Aceasta va fi de tip muzical, iar jeturile și luminile vor fi sincronizate pe muzică.

Fântâna arteziană din Parcul Teilor costă 11 milioane de lei și va fi tot de tip muzical, amenajată pe lac.

Obiectivul de investiții propus are ca scop punerea în valoare a Parcului Teilor. Parcul a fost inaugurat în anul 2020, iar lacul construit are o suprafață de 4.342 mp. Realizarea obiectivului va avea un impact pozitiv asupra zonei și a populației. Prezența unui ansamblu de fântâni arteziene modern va capta publicul prin atragerea lui atât către serviciile din categoria cultură/entertainment cât și către modul sănătos de petrecere a timpului în aer liber, arată referatul de aprobare, potrivit buletin de București.

Proiectele urmează să fie dezbătute și votate în ședința Consiliului Local al Sectorului 3 de miercuri, 26 aprilie 2023.

Cookies