Spitalul „Alexandru Obregia” va avea centru de psihiatrie pediatrică. Nicușor Dan: A fost aprobată finanțarea prin PNRR

23 feb. 2023
160 afișări
Spitalul „Alexandru Obregia” va avea centru de psihiatrie pediatrică. Nicușor Dan: A fost aprobată finanțarea prin PNRR
Spitalul „Alexandru Obregia” va avea centru de psihiatrie pediatrică. Nicușor Dan: A fost aprobată finanțarea prin PNRR | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” va avea un centru de psihiatrie pediatrică .

Un centru de psihiatrie pediatrică va fi realizat la Spitalul „Alexandru Obregia”

Primarul general al Capitalei a anunțat, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că a fost aprobată cererea de finanțare pentru construirea unui Centru de Psihiatrie Pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Consider că prezența centrului va duce la creșterea calității serviciilor din domeniul sănătății mintale pentru copii și adolescenți, a declarat Nicușor Dan.

Banii vor fi asigurați prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și din:

  • Bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București,
  • Alte surse legal constituite.

Te-ar mai putea interesa și: 

Valoarea totală a investiției este de peste 60 de milioane de lei

Edilul capitalei a transmis că Centrul de Psihiatrie Pediatrică ce urmează să fie realizat în Capitală va avea:

  • Trei etaje,
  • Cameră de gardă,
  • Ambulatoriu de specialitate
  • Spații speciale de terapie.

Nicușor Dan consideră că o asemenea investiție este necesară pentru București, deoarece la acest moment nu există nici un serviciu public de complexitate dedicat în mod special psihiatriei pediatrice.

La nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, Clinica de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului nu poate oferi pacienților minori integral toate serviciile de care aceștia ar avea nevoie, de exemplu servicii educaționale pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală, declara primarul în noiembrie 2022.

Valoare totală pentru construirea clădirii ce va găzdui acest centru este de peste 60 de milioane de lei, după cum a informat primarul general.

Cookies