Spitalul „Victor Babeș” din București va avea un ambulatoriu clinic integrat. Lucrările ar urma să fie gata la sfârșitul acestui an

16 mai 2023
209 afișări
Spitalul „Victor Babeș” din București va avea un ambulatoriu clinic integrat. Lucrările ar urma să fie gata la sfârșitul acestui an
Spitalul „Victor Babeș” din București va avea un ambulatoriu clinic integrat. Lucrările ar urma să fie gata la sfârșitul acestui an. Sursa foto: Facebook - Horia Tomescu

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” va avea un ambulatoriu clinic integrat. Lucrările ar urma să fie finalizate la sfârșitul acestui an, în decembrie, conform constructorului TCMB.

Spitalul „Victor Babeș” va avea un ambulatoriu clinic integrat

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” are un număr de 490 de paturi pentru spitalizare continuă, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 20 de paturi pentru însoțitori care funcționează în prezent.

Lucrările la noul ambulatoriu au fost oprite în urmă cu 4 ani, în 2019, din cauza unui management defectuos al fostei administrații, a transmis Horia Tomescu, viceprimarul general al Municipiului București, pe pagina de Facebook.

Acesta a precizat că există un buget echilibrat pentru efectuarea lucrărilor și autoritățile au credibilitatea financiară restaurată. De acest ambulatoriu vor beneficia atât locuitorii din Sectorul 3, cât și cei din Municipiul București.

Ambulatoriul clinic integrat va conține:

  • 15 paturi cu spitalizare de zi pentru copii și adulți,
  • 15 cabinete medicale pentru consultații în regim ambulatoriu de specialitate.

Constructorul acestei clădiri este Trustul de Clădiri Metropolitane București. Termenul de finalizare al lucrărilor este decembrie 2023.

Investiția din bugetul local are o valoare totală de 14,5 milioane lei.

Ambulatoriul a obținut, anul acesta, o linie de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în valoare de 3,5 milioane de lei pentru dotările ulterioare necesare desfășurării activităților medicale.

Licitația pentru achiziționarea mai multor servicii pentru renovarea unor clădiri ale Maternității Bucur a fost publicată în SEAP

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și lucrări de consolidare și renovare a unor clădiri ce aparțin Maternității Bucur a fost publicată în SEAP.

Edilul Capitalei a menționat, pe pagina sa de Facebook, faptul că Maternitatea Bucur a fost construită în anul 1930.

Corpurile de clădire A și B vor fi renovate cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), investiția având o valoare de finanțare nerambursabilă de 35,3 milioane lei. Perioada de implementare este de 40 de luni, începând cu semnarea contractului de finanțare.

Clădirile vor beneficia, printre altele, de următoarele lucrări de consolidare și renovare:

  • asigurarea structurii de rezistență a clădirilor (consolidarea fundațiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereți structurali din beton armat etc.),
  • consolidarea seismică,
  • reabilitarea termoenergetică.

Termenul pentru depunere este 6 iunie 2023. Mai multe detalii pot fi consultate AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies