OFICIAL: Spitalul SRI va fi mutat pe terenul unde voia Ţiriac să facă două patinoare

de:
14 dec. 2015
36 afișări
OFICIAL: Spitalul SRI va fi mutat pe terenul unde voia Ţiriac să facă două patinoare

Consilierii generali au decis, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), să aprobe trecerea unui teren în suprafaţă de 11.382 mp, situat în Bd. Vasile Milea nr. 5 G, Sector 6, din domeniul public al Capitalei în domeniul public al statului, pentru relocarea spitalului SRI.

„Secretariatul General al Guvernului ne-a comunicat faptul ca Guvernul Romainiei a aprobat, în şedinţa din data de 11.11.2015, Nota Secretariatului General al Guvernului întocmita pe baza solicitarii Serviciului Roman de Informatii, avand ca obiect transmiterea unei cereri catre Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în scopul adoptarii de catre acesta a unei hotarari privind trecerea unui imobil cu suprafaţă de 11.382 mp, situat în municipiul Bucuresti, bd. Vasile Milea nr. 5G, sector 6, din domeniul public al municipiului Bucuresti în domeniul public al statului, în vederea darii în administrarea Serviciului Roman de Informatii, pentru stabilirea sediului Spitalului Clinic de Urgenta Prof. dr. Agrippa lonescu”, se arată în expunerea de motive semnată de fostul primar general interimar Marin Ştefănel Dan.

SRI a solicitat Guvernului acest teren pentru a scăpa de chiria pe care o plăteşte acum pentru Spitalul Clinic de Urgenta Prof. dr. Agrippa lonescu, aflat în prezent pe strada Arhitect Ion Mincu din Sectorul 1. „Solicitarea este justificata de necesitatea relocarii spitalului intr-un sediu nou, in vederea utilizarii fondurilor instituţiei in mod economic, eficient şi
eficace, luand in considerare faptul ca, in prezent, sediul spitalului se afla intr-un imobil pentru a carui folosinţă Serviciul Roman de Informatii plăteşte chirie”, se arată în cererea transmisă Primăriei Capitalei de către Secretariatul General al Guvernului.

Conform solicitării transmise de SRI, în prezent Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Agrippa lonescu” îşi desfăşoară activitatea în doua locaţii, respectiv în sediul din municipiul Bucureşti şi în sediul din comuna Baloteşti, judeţul Ilfov. „În aplicarea prevederilor Legii nr. 10/2001, sediul din municipiul Bucureşti al Spitalului Clinic de Urgentţă „Prof. dr. Agrippa lonescu”, situat pe strada Arhitect Ion Mincu nr. 5-7, sectorul 1, a fost restituit în natură, în totalitate, persoanelor îndreptăţite. Restituirea imobilului s-a realizat cu obligaţia de menţinere a afectaţiunii pentru o perioada de până la 5 ani, Serviciul Roman de Informatii achitand noilor proprietari o chirie lunară stabilită potrivit Hotărarilor Guvernului nr. 1886/2006 si nr. 507/2014. În acest context, pentru utilizarea fondurilor publice în condiţii de economicitate, eficienta si eficacitate, în conditiile în care, pe termen lung, închirierea imobilului nu reprezinta o soluţie viabila, coroborat cu imposibilitatea dezvoltarii unei investiţii strict necesara modernizării actualului sediu al spitalului pentru aducerea acestuia la standardele impuse în domeniul sănătăţii, au fost initiate demersurile legale pentru relocare într-un nou sediu cu destinaţia spital. Astfel, la nivelul municipiului Bucureşti a fost identificat un teren cu suprafaţa de 11.382 mp, situat în municipiul Bucureşti, Bulevardul Vasile Milea nr. 5G”, preciza SRI în cererea transmisă Guvernului.

Anul trecut, consilierii generali au aprobat transmiterea imobilului cu suprafata de 11.382 mp, din Bd. Vasile Milea nr. 5G, în folosinta gratuita catre Fundaţia Olimpica Romana pe o perioada de 15 ani pentru realizarea unui patinoar acoperit si a unuia descoperit. Investiţia urma să fie făcută de omul de afaceri Ion Ţiriac. Însă, ulterior, miliardarul român a anunţat că renunţă la construirea patinoarelor pe acest teren, iar hotararea prin care CGMB a dat în folosință gratuită terenul către Fundația Olimpică Română pentru realizarea celor două patinoare a fost revocata de drept.

„Am fost informaţi de Primăria Municipiului Bucureşti că prin Hotărârea Consiliului General 263/14.10.2012 a fost (re)acordat Fundaţiei Olimpice Române terenul necesar dezvoltării Patinoarului.

Ulterior, la primirea efectivă a Hotărârii, am constatat că aceasta nu a fost semnată de Secretarul General al Municipiului Bucureşti aşa cum prevede legea, ceea ce înţelegem că atrage după sine invaliditatea actului şi implicit imposibilitatea de a intra în posesia terenului respectiv.

Acest lucru înseamnă că vor apărea alte întârzieri în derularea proiectului, ceea ce atrage noi penalităţi din partea furnizorilor.

Prin urmare vă informez pe această cale că mă văd nevoit să renunţ la construirea patinoarului pe acest teren urmând a explora alte variante mai predictibile”, astfel îşi motiva Ion Ţiriac decizia de a renunţa la construirea celor două patinoare.

Cele două patinoare urmau să fie folosite în principal de echipele de hochei pe gheata juniori si de sportivii juniori care practica patinaj, în scopul efectuarii de antrenamente si pentru organizarea de competiţii sportive. In limita timputui disponibil, s-ar fi putut antrena aici şi sportivii seniori. Sportivii juniori cu varsta de pana la 14 ani urmau să aibă acces gratuit.

Primaria a decis anul trecut sa dea acest teren in conditiile in care lucrarile la Patinoarul Mihai Flamaropol vor dura 24 de luni, timp in care acesta va fi impracticabil, iar sportivii nu vor avea unde sa se antreneze.

Cookies