Spitalul Obregia din București va avea centru de psihiatrie pediatrică, promite Nicușor Dan. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii generali

25 nov. 2022
183 Afișari
Spitalul Obregia din București va avea centru de psihiatrie pediatrică, promite Nicușor Dan. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii generali
Spitalul Obregia din București va avea centru de psihiatrie pediatrică, promite Nicușor Dan. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii generali | Sursă foto: Nicușor Dan

Spitalul „Profesor Dr. Alexandru Obregia” din București urmează să aibă un centru de psihiatrie pediatrică, după cum a anunțat edilul Capitalei.

Primarul promite că face un centru de psihiatrie pediatrică la Spitalul Obregia din București

Acest nou centru are rolul de a îmbunătăți calitatea serviciilor din domeniul sănătății mintale a copiilor și a adolescenților. Nicușor Dan a transmis că centrul de Psihiatrie Pediatrică ce urmează să fie realizat va dispune de următoarele:

  • Cameră de gardă,
  • Ambulatoriu de specialitate,
  • Staționar de zi,
  • Spațiu de terapie pentru copii cu TSA, etc.

Proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici, inițiat de ASSMB, instituție în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a fost deja aprobat de consilierii generali ai Municipiului București.

Care este investiția pentru acest proiect

Primarul General al Capitalei a anunțat că investiția pentru construirea clădirii se ridică la valoarea de 60.587.323,02 lei (TVA inclus). Banii vor fi asigurați prin intermediul finanțării PNRR, bugetului local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și prin alte surse legal constituite.

Clădirea ce urmează să fie realizată va avea:

  • Subsol,
  • Parte,
  • Trei etaje.

La acest moment, în Capitală nu există nici un loc unde cei mici să poată beneficia de servicii de psihiatriei pediatrică publice și complexe.  În cadrul Clinicii de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului de la Spitalul de Psihiatriei Obregia, minorii nu pot primi toate serviciile necesare.

Un exemplu de astfel de servicii ce nu pot fi oferite este: Educația pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală.

Cookies