ȘTIRI

Spitalul modular din București închis, vital în acest moment, pentru care Gabriela Firea îi cere intervenția lui Nicușor Dan

Spitalul modular, înființat anul trecut la Pipera, ca secție externă a Spitalului Victor Babeș, și care poate asigura 400 de paturi pentru bolnavii Covid, este tot închis. Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea cere redeschiderea, în timp ce Guvernul promitea la începutul săptămânii că-l va face funcțional.

Deschis în august 2020, într-un moment în care numărul de cazuri noi de COVID era de 1300/zi, iar presiunea pe spitale era mare, Spitalul modular de la Pipera, a fost conceput ca secție externă a Spitalului Victor Babeș.

Spitalul modular de la Pipera asigura, anul trecut, 400 de paturi în care se puteau trata pacienții cu simptome ușoare si medii de Covid, sub supraveghere medicală. Potrivit fostului primar al Capitalei Gabriela Firea, care susține că i-a aparținut inițiativa, unitatea respectā toate standardele medicale dar asigura și confortul pacienților: saloanele cu maximum două paturi, baie proprie, toalete, boiler, televizoare, wi-fi.

În luna aprilie, spitalul modular a fost închis, iar acum Guvernul spune că este nevoie de operaționalizare pentru a-l redeschide.

Guvernul a promis că Spitalul modular de la Pipera se va redeschide până duminică

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a promis luni că se fac demersuri în vederea operaţionalizării platformei de la Pipera, care va asigura 300 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID.

„Împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Primăria Municipiului Bucureşti se lucrează la operaţionalizarea platformei de la Pipera, care ne va da şansa a încă 300 de paturi cu oxigen. Şi acest lucru în această săptămână se va întâmpla”, a afirmat Cseke Attila într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Apelul lui Firea la adresa actulului primar general

Firea îi cere vineri lui Nicușor Dan să se implice: „REDESCHIDEȚI SPITALUL MODULAR DIN PIPERA! SALVAȚI VIEȚI! Domnule Primar General, faceti ceva pentru oameni! Este atac la siguranta nationala sā închizi spitale pe timp de pandemie!”, a scris Firea pe Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button